Jokerit tehokas Ilmalan illassa.

Jokerit-KalPa 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)  Tilastot täällä.

Kauden kolme Jokerit-KalPa -ottelua Hartwall Areenalla ovat olleet erikoisia. Ensimmäisessä ja kolmannessa kohtaamisessa Jokerit oli maalipaikoissaan erinomaisen tehokas, voittaen ottelut. Keskimmäinen oli puolestaan tyystin erilainen ottelu, minkä KalPa voitti osumin 0-1. Ihan huonosti savolaiset eivät helsinkiläisiä vastaan runkosarjassa pärjänneet, sillä voitot menivät Jokereille niukasti 3-2.

Torstain ottelun ratkaisu oli Jokerien upea ylivoimapelaaminen avauserässä. Kolme ylivoimaa ja kolme maalia ovat yhtä aikaa tylyä ja kaunista. Kuin kruunuksi toinen maali tuli kahden maalin ylivoimalla ja kolmas osuma hetkeä myöhemmin kun KalPa pelasi yhden miehen alivoimalla. Murhaava ylivoima ja lähes ohittamaton maalivahti ovat yhdistelmä, jolla voi voittaa mestaruuksia.

Ottelu ei ollut KalPalta huono, mutta oikea joukkue voitti jälleen kerran. Keltapaitojen kavennuksen napautti Tuomas Kiiskinen. Maali syntyi kanadalaisen juniorijääkiekon oppikirjan mukaan, toimittamalla kiekko maalille. Syöttöpiste Ryan Glennille ja puolustajan tehot kolmessa ottelussa KalPa-paidassa ovat 1+3.

Juha Toivonen oli joukkueensa parhaimmistoa 26 torjunnalla. Tuomas Tuokkola osoitti jälleen kerran rohkeuttaan ja vaihtoi Toivosen kuudenteen kenttäpelaajaan jo viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Jokerit rokotti tyhjään maaliin toiseksi viimeisellä peliminuutilla, mutta vastaava rohkeus voi ratkaista tänä keväänä vielä pudotuspeliottelun, jopa kokonaisen sarjan.

Kotiyleisön tuella Tapparan kaatoon lauantai-iltana! Tervetuloa! SINUT ON HAASTETTU!