Iiro Pakarinen laukoi raumalaiset Äijänsuohon, KalPa edelleen SM-liigan kärjessä.

Lukko-KalPa 2-3 (1-0, 0-2, 1-1) Tilastot täällä.

Viimeinen SM-liigaviikko ennen kauden ensimmäistä maajoukkuetaukoa on KalPalle kauden tähän asti kovin testi. Tiistaina Rauma, keskiviikkona Pori ja perjantaina Jokerit kotona on sen luokan potentiaalinen karikko, että KalPa-laivan miehistö saa tehdä aivan kaikkensa ja onnistua siinä todella hyvin, että joukkue raapisi viikosta hyvän pistesaaliin. KalPa aloitti kolmen kovan haasteen viikon myötätuulessa Raumalla, joten lähtökohdat toiseen, kovaan haasteeseen Porissa ovat heti hieman paremmat.

Heti ensimmäisen haasteen vaikeudesta kertoo se, että Ari Ahoselta vaadittiin maalillaan 23 pelastusta, kun Mika Norosen torjuntamäärä oli tasan 10. Nyt savolaisten voi sanoa iskeneen paikoistaan maalit hienolla prosentilla. Jos Kalevalassa Väinämöisen sanotaan laulaneen Joukahaisen suohon, SM-liigassa Iiro Pakarinen laukoi raumalaiset suohon, Äijänsuohon. Tasoitusmaali terävällä laukauksella ja voittomaali alivoimalla, ahdistettunakin näyttävän harhautuksen päätteeksi. Välissä Tuomas Kiiskinen siirsi KalPan 1-2 johtoon, niin ikään laadukkaalla laukauksella.

Joonas Riekkisen noteeraus oli kaksi syöttöpistettä. Yhdet syöttöpisteet mieheen kirjauttivat yhdeksän ottelua sivussa ollut Jussi Timonen sekä vasta 17-vuotias Henri Ikonen, jolle piste oli ensimmäinen SM-liigassa, ottelu oli kuudes. Aiemmin päivällä Ikonen nimettiin alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Vastaavasti A-maajoukkueeseen pelipäivänä nimetty kultakypärä Matti Kuparinen tarjosi Kiiskisen maaliin vapauttavan syötön.


Seuraavat kotiottelut:
- Pe 4.11. klo 18.30 KalPa-Jokerit

- La 19.11. klo 16.00 KalPa-Blues
- Pe 25.11. klo 18.30 KalPa-SaiPa