Haastattelussa Ossi Saarinen

Saapuminen Savon sydämeen on ollut uralle käänteentekevä siirto lukuisille pelimiehille. Hyökkääjistä muun muassa Juha Jokiharju, Jari Laukkanen, Marko Jantunen, Sami Mettovaara, Mikko Konttila, Jani Tuppurainen, Timo Koskela, Jarkko Kauvosaari ja monet muut ovat saaneet KalPassa mahdollisuuden ja nostaneet uransa jyrkkään nousuun.

Viimeisin lahjakas, mutta suurelle yleisölle vielä tuntematon "scouttaus" KalPa-paitaan on Helsingistä saapunut Jokeri-kasvatti Ossi Saarinen (24). Tässä pikahaastattelu, olkaa hyvä.


Millä numerolla tulet pelaamaan?
 - 11.

Mielikuvasi Niiralan Montusta?
 - Hyvät. Sellainen mielikuva on ollut aina, että se on legendaarinen pelipaikka. En osaa sanoa, miksi. Sinne on ollut kiva tulla pelaamaan, hyvä yleisö, mukava pelata.

Mielikuvasi KalPan pelityylistä?
 - Ei ihan tyypillinen, aika kiekollinen pelitapa ja varmasti aika samanlaisena se pysyy. KalPaa vastaan kun pelasi, pelityyli ärsytti, vastustaja piti kiekkoa niin paljon.

Mielikuvasi KalPan organisaatiosta?
 - Tosi hyvä mielikuva. Mitä olen jutellut täällä pelanneiden tuttujen kanssa, esimerkiksi viime kaudella Järvisen Mikan kanssa, olen kuullut vain positiivisia asioita. Hyvä oli tulla tänne.

Tavoitteesi kiekkoilijana?
 - Lähitulevaisuuden tavoite on lyödä itsensä lopullisesti läpi, pelata tasainen ja hyvä kausi, omilla vahvuuksilla auttaa joukkuetta menestymään. Ei ole sellaista monen vuoden päässä olevaa tavoitetta, menen kausi kerrallaan.

Onko Kuopio ennestään tuttu kaupunkina?
 - Jonkin verran. Muutama hyvä kaveri on asunut täällä ja yhden juhannuksenkin olen viettänyt täällä. Talvella en ole täällä aikaa viettänyt, mutta kesällä tämä on hieno kaupunki. Nyt opettelen vielä kaupunginosien nimiä.

Mitä tuot KalPan joukkueeseen?
 - Omilla vahvuuksilla pelaamista, kovaa luistelua ja kiekollista pelaamista siinä sivussa. Koitan hoitaa oman ruudun mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta sitä kautta hyviin tuloksiin.

Mitä mieltä olet European Trophysta?
 - Jokereissa pelasin niitä pelejä kahtena kesänä ja nyt on kolmas kerta. Mielekkäitä pelejä, erilaisia vastustajia ja pelityylejä. Lisäksi on muutama ulkomaanreissu, joilla on joukkuehenkeen positiivinen vaikutus. Joukkueessa selkeästi odotetaan jo kovasti European Trophyn pelejä.