European Trophy -haastattelu: päävalmentaja Tuomas Tuokkola

Ensimmäisessä European Trophyn haastattelussa Tuomas Tuokkola, jonka ura KalPan päävalmentajana alkoi edellisellä viikolla Iisalmessa komealla 2-0 voitolla Kärpistä.

Haastattelu on tehty harjoitusten jälkeen Lippumäessä maanantaina 8.8., olkaa hyvä.


Milloin, millä ja mitä kautta KalPa Euroavaukseen matkustaa?
 - Keskiviikkona aamulla lähdetään äärettömän aikaisin, bussi kohti Rissalaa lähtee jo ennen aamuviittä. Lennetään Wieniin, välilasku mennen ja tullen Helsingissä.

Onko joukkueen tukikohtana Bratislava, Wien vai vaihtuuko kaupunki välillä?
 - Bratislavassa asutaan keskiviikosta lauantaihin. Lauantaina aamujäiden jälkeen siirrytään Wieniin, minne jäädään yöksi. Paluulento lähtee sunnuntaina jo aikaisin.

Jääkö joukkueelle aikaa tutustua näihin hienoihin eurooppalaisiin vanhoihin kaupunkeihin?
 - Jää. Keskiviikkona iltaharjoitusten jälkeen ja perjantantaina aamuharjoitusten jälkeen. Ei ole mitään järjestettyä ohjelmaa, jokainen saa turvallisesti käydä tutustumassa itsekseen hienoon Bratislavaan.

Tuokkola ja joukkue jäällä 1.8.2011 - pieni
Tuomas Tuokkolan päätä ei palele. Vastus Euroopassa tulee olemaan todella kova.


Onko Slovan Bratislavaa ja Vienna Capitalsia scoutattu?
 - Rehellisyyden nimissä ei ole scoutattu. Tärkeintä on oman pelitavan hiominen ja työstäminen. Se mitä tiedetään on se, että kovia porukoita on vastassa, he pelaavat kovaa lätkää. Pelien intensiteettitaso on kova, paljon kovempi kuin perjantaina Iisalmessa.

Tuoko European Trophy joitakin muutoksia sääntöihin pelien sisälle tai kokoonpanoihin?
 - Näissä peleissä on sama kuin ensi kaudella myös SM-liigassa, että jos kiekko lentää omalta puolustusalueelta vaihtoaitioon, ei tule jäähyä. Mutta jos kiekko lentää katsomoon, tulee edelleen jäähy. Kansainvälisten sääntöjen mukaan kokoonpanossa on 20+2 pelaajaa.

Lähteekö Bratislavaan ja Wieniin ylimääräisiä pelaajia?
 - Reissuun lähtee tuo 22 pelaajaa, ei ylimääräisiä. Se erityishuomiona, että SaPKosta Juuso Oinonen tuuraa meillä tämän viikon maalivahtina Toivosen Juhaa, joka on vielä toipilas.

Huomaako, että joukkueessa on jo kova odotus European Trophya kohtaan?
 - On, on! Kaikki odottavat jo European Trophya. Huomaa, että se on jo ihan huulilla.

Mikä on joukkueen tavoite?
 - Paljon on puhuttu ja käyty läpi, mikä se tavoite European Trophyyn voisi olla. Tärkeintä on kuitenkin saada peliä paremmaksi joka peliltä ja joka päivältä. Saadaan kovia pelejä, se on hyvä asia. Ilme ja syke on se, mitä haluamme ja näissä peleissä syke tulee olemaan äärimmäisen kova.

 - Tuloksellisesti meidän pitää voittaa niitä pelejä, sillä mentaliteetilla lähdetään. Mutta ei lähdetä voittamaan pelin kustannuksella, ei lähdetä muokkaamaan omaa pelitapaa European Trophya varten, vaan laitetaan peliä kuntoon silmälläpitäen SM-liigaa.

 - Uskon, että kun pystymme pelaamaan omaa peliä, me tulemme voittamaan pelejä.