European Trophy: Esittelyssä EV Vienna Capitals

Torstaina KalPa avasi European Trophyn Bratislavassa, missä tunnelma oli hieno ja ottelu yleisöönmenevää viihdettä. KalPan vahva esitys HC Slovan Bratislavaa vastaan kääntyi lopulta niukaksi tappioksi voittolaukauksissa. Lauantaina päivällä Wieniin siirtyvä joukkue on erittäin nälkäinen hakiessaan avausvoittoaan European Trophyssä.

Vastustaja on kova, sillä kotijoukkue EV Vienna Capitals kaatoi avausottelussaan torstaina Oulun Kärpät voittolaukausten jälkeen maalein 3-2. Kun Keski-Euroopassa pelataan, tunnelmaa on odotettavissa myös tämän illan otteluun, Wienin Albert Schults Arenalle.

KalPan kokoonpano päivitetään sivuille lauantaina. Ottelusta tulee reaaliaikainen seuranta.


Kaupunki:
Itävallan pääkaupunki, noin 1,6 miljoonan asukkaan Wien on yksi Euroopan johtavia kulttuurikaupunkeja. Tonavan rantakaupunki on Euroopan todellisia suurkaupunkeja.

Seura:
Kaupungin jääkiekkoylpeys on EV Vienna Capitals, jonka perustamisvuosi on 2000. Seura on hankkinut kausittain kovia pelimiehiä ja sen tavoite on nousta maansa parhaaksi jääkiekkoseuraksi. Organisaation osaamisesta kertoo kutsuminen ja osallistuminen European Trophyyn, johon seura osallistuu KalPan tavoin nyt ensimmäisen kerran.

Mestaruudet:
Österreichische Eishockey-Liga: 2005

Areena:
Joukkueen kotihalli on vuonna 1995 valmistunut Albert Schults Arena, joka toimi yhtenä näyttämönä myös kevään 1996 MM-kilpailuissa Itävallassa.

Seuran entisiä pelaajia:
Savolaisille tutuin pelimies on Oliver Setzinger, joka pelasi KalPassa kaudella 2003-2004 kahdeksan ottelua (4+7) ja iski myöhemmin Capitalsia edustaessaan kahdella kaudet hurjat tehopisteet. Suomalaispelaajista nimekkäin ex-Vienna Capitals on Juha Riihijärvi.
 
Joukkue:
Viime kaudella välieriin asti edenneen joukkueen uusi päävalmentaja on ruotsalainen Tommy Samuelsson. Samuelsson oli Capitalsille iso hankinta, sillä hän valmensi viime keväänä päävalmentajana Färjestadin Ruotsin mestariksi.

Joukkue on kansainvälinen sekoitus ja kansalaisuuksista ovat edustettuna Itävallan lisäksi Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi, Saksa ja Slovenia. Joukkueen tavoite on palata Itävallan mestariksi.

Kansainvälinen kokemus:
Joukkueen pelaajista kuusi on edustanut maataan jääkiekon MM-kilpailuiden A-sarjassa. Heistä Marcel Rodman toimii viime keväänä Slovenia MM-joukkueen varakapteenina.

Tärkein pelaaja:
Reinhard Divis (36) on Itävallassa jo legenda. Divis on edustanut maataan MM-kilpailuiden A-sarjassa kuudesti ja on esiintynyt olympialaissa kahdesti. Viime kaudella hän torjui EC Saltzburgin Itävallan mestariksi ja torstaina torjuntaprosentti Kärppiä vastaan oli 94,6.

Kanadalainen Francois Fortier (32) teki vuosia kovaa tulosta Saksan DEL-liigassa ja viime kaudella mies iski Capitalsille runkosarjassa 51 ottelussa huimat tehot 48+36, tehden seuran uuden maaliennätyksen. Hän nousi avauskaudellaan heti seuran supertähdeksi.

Kotisivut:
Vienna Capitalsin kotisivut täällä.


Seuraava päivitys European Trophystä: KalPan kokoonpano lauantain otteluun.