Esittelyssä KalPan uusi pelaaja Matti Kuparinen

22 Matti Kuparinen
Keskushyökkääjä
s. 16.10.1984 Pori
180cm / 92kg / R

Viime kaudet Ässiä kipparoinut porilainen Matti Kuparinen otti haasteen vastaan ja vaihtoi Isomäen tutut maisemat Kuopioon ja Niiralan Monttuun. Fyysisestä pelityylistä pitävän Kuparisen uran kohokohtia ovat olleet maajoukkuepelit sekä SM-liigan hopea. Viime kaudella Kuparinen pelasi ehjän kauden ja tulostakin tuli. Kuparinen naputti runkosarjassa 37 pistettä (11+26). Kuparinen on hyvä kahdensuunnan sentteri, jolta ei asennetta tekemisestä puutu.


Keskushyökkääjä Matti Kuparinen

Mikä sai sinut valitsemaan KalPan?

Olin jo pitemmän aikaa miettinyt maiseman vaihtoa ja KalPalla oli hyvä paketti kasassa, vaihtuvuus oli jokseenkin pientä, joten siksi KalPa oli hyvä vaihtoehto. Pelillisesti KalPa on hyvin liikkuva joukkue, johon itse sovin hyvin mukaan.

Miten luonnehtisit itseäsi pelaajana? Vahvuudet/ heikkoudet?

Olen fyysisesti hyvä kaksinkamppailuissa ja suoraviivainen pelaaja. Luistelua ja laukausta voi tietysti aina kehittää.

Kuka on esikuvasi?

Mario Lemiuxia tykkäsin seurata nuorena, koska hän oli iso ja taitava sekä osasi antaa erinomaisia syöttöjä.

Jännittääkö ensimmäinen vieraspeli Porissa?

Kyllä odotan ensimmäistä peliä Porissa. Siellä on pysynyt kanssa hyvin runko kasassa, joten tunnen sieltä 95% jätkistä. Tuskin nyt kuitenkaan itkemään alan, mutta aivan varmasti on ekstra perhosia vatsassa ensimmäisessä kohtaamisessa.

Olet aiemmin urallasi vieraillut myös maajoukkueessa, vieläkö on paloa sinne?

Totta kai. Maajoukkueessa pelaaminen oli hieno tapahtuma. Viime vuonna sain ehjän kauden alle ja huomasin, että sitähän osaa pelata, joten kyllä riittää mielenkiintoa maajoukkueeseenkin. Onhan se aina eräänlainen kunnianosoitus, jos maajoukkueeseen pääsee.