Erinomainen esitys kärkiottelussa, kuuden ottelun pisteputki katkesi Jokerien vieraana.

4-0 (1-0, 0-0, 3-0)  Tilastot täällä.

Ottelusta Jokereiden ja KalPan välillä piti tulla hieno jääkiekkoilta. Ja juuri sellainen siitä tuli! Lauantai-ilta, pelipaikkana Hartwall Areena, SM-liigakierroksen kärkiottelu ja viihde kaukalossa oli erinomaista, paikoitellen jo pudotuspelitasoa.

Savolaiset voivat jatkaa lauantai-illan viettoa ylpeinä omasta joukkueestaan, sillä KalPa pelasi erinomaisen ottelun. Jokerivahti Eero Kilpeläisen peräti 35 torjuntaa, kolme laukausta ylärimaan ja yksi tolppaan sekä Suomen parhaan päätykatsomon, Eteläpäädyn KalPan tasaviisikoin järjestämien pyöritysten jatkuessa aloittamat "Taistele Jokerit!" -huudot kertovat savolaisten hyvyydestä. Helsinkiläiset puolestaan voivat olla ylpeitä joukkueestaan, joka jatkaa SM-liigan kärjessä ja osoitti lauantaina, että sarjaa johtaa tällä hetkellä oikea joukkue.

KalPalta erikoismaininnan ansaitsee päävalmentaja Tuomas Tuokkola. Tuokkola antoi Ari Ahoselle lepopäivän ja Juha Toivosen debyytti KalPassa SM-liigassa oli upea ja mies oli 20 torjunnalla savolaisten paras. Jokereiden mentyä 3-0 johtoon Tuokkola osoitti, että hän ei laske maalieroja, ainoastaan voittoja ja vaihtoi Toivosen kuudenteen kenttäpelaajaan jo ajassa 53:22. Lopulta Jokerit iski neljännen osuman tyhjään maaliin, mutta sitä ennen KalPa taisteli ilman maalivahtia 5:47 minuuttia. Nyt pelirohkeutta ei palkittu, illan käsikirjoituksessa KalPan rooli oli viihdyttää yleisöä näyttävällä hallinnalla ja Jokereiden rooli oli viihdyttää kotiyleisöä sitkeydellä ja kääntämällä ottelu lopulta edukseen.

Kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran, Niiralan Montun perjantai-illassa 4.11., on uusinnasta luvassa kotiyleisölle tiukimmatkin EU-kriteerit täyttävää urheiluviihdettä. Sitä ennen KalPalla on runsaasti aikaa hioa laukausten tarkkuutta.


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 4.10. klo 18.30 KalPa-Pelicans
- Ke 12.10. klo 18.30 KalPa-Lukko
- La 15.10. klo 18.30 KalPa-TPS