Barona Areenalla todella paljon savolaisia, Mikko Koskinen torjui KalPalle toisen voiton.

Blues-KalPa 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)  Tilastot täällä.

Savolaiset ovat aloittaneet neljännesfinaalit Espoon Bluesia vastaan erinomaisesti kahdellakin rintamalla. Kaukalossa KalPa on voittanut molemmat pelatut ottelut. Myös katsomossa savolaiset ovat avanneet sarjan vahvasti niin Niiralan Montussa kuin Barona Areenalla.

Lauantai-ilta Espoossa oli tasaisuudeltaan taattua playoff-laatua, kumpikin joukkue olisi voinut kääntää taiston edukseen. Nyt sen teki KalPa, kiitos 25 torjunnan nollapeliin venyneen Mikko Koskisen sekä kolmannen erän alussa ottelun ainoan maalin laukoneen Marko Kauppisen. He olivat ihailtavasti joukkueena pelanneen ja uhrautuneen KalPan ratkaisijat tällä kertaa.

Barona Areenan parvella arviolta pari sataa savolaista kannustivat läpi ottelun äänekkäästi omiaan. Kauppisen niitatessa odotetun avausmaalin, parvella etelän savolaisia pomppasi seisaaltaan tuulettamaan vähintään toinen samanlainen määrä. Näky oli komea ja se toistui vielä Bluesin aikalisällä ja ottelun viimeisellä minuutilla kun kaikki parven savolaiset löivät seisaaltaan kättä yhteen. Savolaisia löytyi runsaasti myös alakerroksen katsomoista ja niin maalin jälkeen kuin ottelun päätyttyä Barona Areena näytti lähes KalPan kotikentältä.

Yhtään mitään ei tässä ottelusarjassa ole ratkaistu, mutta KalPan mahdollisuudet jatkoon ovat hyvät. Jatkoon mennäkseen Bluesin tulisi voittaa seuraavista neljästä tai viidestä ottelusta peräti neljä. Lauantaina nähty liikkuva ja viimeiseen asti taisteleva Blues tulee olemaan vaikeasti voitettava myös seuraavissa otteluissa.


Seuraavat kotiottelut:
- Ma 26.3. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 2. lippu)

- Pe 30.3. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 3. lippu) [Tarvittaessa]
- Ma 2.4. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 4. lippu) [Tarvittaessa]