Ahoselta vakuuttava näyttö maajoukkueen suuntaan, KalPa jatkaa sarjakärjessä.

Ilves-KalPa 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)  Tilastot täällä.

Tiistaina nähtiin jälleen kerran, että jääkiekossa voittoja ei ansaita, voitot täytyy ottaa. Sarjan viimeisenä oleva Ilves pelasi erinomaisen ottelun ja olisi ansainnut kolme pistettä. Sarjaa johtavan KalPan ottamia kolmea pistettä ei voi sanoa ansaituksi savolaisetkaan. Kuudennen peräkkäisen ottanutta joukkuetta ei ole syytä enempää ruoskia. Kuten todettua, voitot täytyy ottaa ja KalPa sen teki.

Juuri savolaisten penkkiurheilijoiden voisi kuvitella osaavan samaistua Ilveksen kannattajien mielenmaisemaan. Ei siitä niin montaa vuotta ole kun KalPa pelasi taistelevaa kiekkoa, haastoi ja jopa hallitsi otteluita kärkipään joukkueita vastaan, mutta niin vain usein tuloksena oli ainoastaan paha mieli.

Hakametsän numero yksi oli numero 31, Ari Ahonen. Vesa Toskalan joutuessa torjumaan ainoastaan 12 kiekkoa, Ahonen pysäytti 26 kiekkoa ja antoi jälleen erittäin vahvan näytön Leijonien päävalmentaja Jukka Jaloselle. Mikäli SM-liigasyksyn parasta maalivahtia ei valittaisi vielä Helsingin turnaukseen, olisi mahtivireen jatkuessa Ahosen myös Moskovan turnauksesta sivuuttaminen jo oikeusmurha.

Voittomaalista vastasi ylivoimalla Matti Koistinen, samalla syntyi oma yhden kauden maaliennätys SM-liigassa, kaksi maalia. 52 SM-liigan runkosarjan ottelussa muissa seuroissa Koistinen saldotti pisteet 1+0, joten peruspuolustaja on käsittänyt roolinsa KalPassa pahasti väärin. Neljän ottelut pisteet kun ovat komeasti 2+1. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Jyri Junnilalle ja Jasse Ikoselle, jotka ovat raatamassa neloskentässä todella tehokasta syksyä.

Hyvä joukkue voittaa välillä huonollakin pelillä. SM-liigan paras kotijoukkue KalPa tulee olemaan jälleen uudella tasolla Niiralan Montun perjantai-illassa, kun edessä on taistelu Pohjois-Suomen herruudesta ja vastassa Kärpät. Nyt haetaan jo seitsemättä peräkkäistä voittoa! Tule ja näe!


Seuraavat kotiottelut:
- Pe 21.10. klo 18.30 KalPa-Kärpät
- Ti 25.10. klo 18.30 KalPa-Ilves
- La 29.10. klo 17.00 KalPa-HPK