Ahonen-Kapanen-Hentunen, siihen kaatui Djurgården!

Vuoden 1982 MM-kotikilpailuissa suomalaisyleisön legendaarinen kannustushuuto kuului "Jalonen-Leppänen-Kurri, siihen kaatuu hurri!". Silloin ruotsalaiset pilasivat suomalaisten ilon 3-3 tasapelillä. Tiistaina Niiralan Montussa voitosta ei uhottu etukäteen mitään, mutta ottelun päätyttyä suomalaisiksi laskettavat savolaiset saivat tuulettaa voittoa lukemin 3-1.

Lähes 30 vuoden takaista hokemaa mukaellen voisi todeta, että "Ahonen-Kapanen-Hentunen, siihen kaatui Djurgården". Ari Ahonen KalPa-maalilla oli jälleen erinomainen vastustajan osoittaessa olevansa aivan Euroopan seuraeliittiä. Sami Kapasen saldo oli kaksi maalisyöttöä ja tutkapari Jukka Hentusen saldo ottelun ratkaisu tyhjään maaliin.

Tällä kertaa KalPan isoista tähdistä Ahonen piti joukkueen pelissä mukana, Kapanen käänsi ottelun kulkua ja Hentunen ratkaisi ottelun. Kun muistetaan, että tiistaina olivat sairastuvalla Tuomas Kiiskinen, Kalle Kerman ja Tommi Miettinen sekä Sakari Salmisen ja Adam Masuhrin uurastusta ei nyt palkittu, on KalPalla isosti tulivoimaa - ja tähtiä joita tulla katsomaan!

Voitto oli luonnollisesti koko joukkueen taistelun tulos. Kuten isoissa voitoissa usein, maalinteossa nähtiin myös nyt harvinaisempaa verta. Henri Laurila hemmotteli ylivoimalla kotiyleisöä hirmuisella laukauksellaan ja Iiro Pakarinen kasvoi nyt voittomaalin iskijäksi. Kumpikin heistä on vuoden takaista silmin nähden edellä, mikä lupaa paljon itse kaudelle.

Voitto oli historiallinen, se oli KalPan ensimmäinen kotivoitto European Trophyssä. Lisäksi se petasi keskiviikon 31.8. Kärpät-kotiotteluun upeat panokset. Toinen kotivoitto putkeen ja KalPa lähtee jahtaamaan kahteen viimeiseen alkulohkon otteluun Ruotsiin tosissaan jymypaukkua - pääsyä joulukuun puolivälin lopputurnaukseen Red Bull Saluteen!

Samaan aikaan historia myös toisti itseään. 25 vuotta sitten, KalPan valmistautuessa ensimmäiseen SM-liigakauteensa, se kohtasi Niiralan Montussa Djurgårdenin ja voitti 3-2. Nimekäs vastustaja oli kaksikon Kalevi Tavi-Matti Turunen tempauksia ja suurseuran kaaduttua tunnelma oli katossa. Myös nyt yleisö osasi tuulettaa kun Daavid kaatoi Goljatin.

Djurgårdens IF, jääkiekossa tutummin Djurgården, oli aloittanut European Trophyn viiden ottelun pisteputkella, joista neljä puhtaita kolmen pisteen voittoja. Hyvin vahvasti kohti lopputurnausta marssiva joukkue on kautta aikojen kovimpia seurajoukkueita Savossa. Vuodet vierivät, mutta tämä voitto tulee jäämään yhdeksi KalPan parhaista elokuussa.

Yleisömäärä oli tiistaina 3283. Kun huomioi, että tiistai on vaikean pelipäivän maineessa ja eletään elokuuta, yleisömäärä on erinomainen. Kiitos kaunis kotiyleisölle! Kolmen European Trophy -ottelun yleisömäärä Niiralassa on nyt 10027. Yhteenvetona voi todeta, European Trophy kiinnostaa, KalPa kiinnostaa ja kiekkohuuma Savossa kuplii jälleen herkullisesti.

European Trophy: KalPa-Kärpät ke 31.8. klo 18.30. Liput myynnissä, varmista paikkasi!