Tuomas Kiiskiselle ADT-palkinto

Jääkiekon SM-liigaseura KalPa palkitsi Tuomas Kiiskisen eilen Kuopiossa Kilpisydän Soi -konsertissa, jossa jääkiekkomaailma ja tavallinen toivekonsertti yhdistyivät ennennäkemättömällä tavalla. Kiiskinen sai tunnustuksena reilusta asenteestaan kultaisen kapulan, jonka KalPa lähetti tammikuussa 2010 kiertämään jääkiekon SM-liigaa.

Palkinnon luovuttivat Kiiskiselle jääkiekkoilija Sami Kapanen ja Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n pääsihteeri Pirjo Ruutu. Yksittäiseltä urheilijalta toiselle kiertävän palkinnon perusteluissa todetaan, että KalPan oma kasvatti Tuomas Kiiskinen on sympaattinen savolainen, aito ja puhdas urheilija. Hän on kova taistelija, joka tekee määrätietoisesti töitä ja treenaa kovasti. Kiiskinen pelaa aina kilpisydämellä: hän antaa kaikkensa kentällä ja kentän ulkopuolella.

Kiiskisen nyt saama kultainen kapula kiersi kaudella 2010 kaikki jääkiekon SM-liigaseurat. Puhtaan urheilun haastekampanja on sittemmin edennyt myös jalkapallon Naisten Liigaan, lentopallon Mestaruusliigaan ja Superpesikseen.

- Arvostan saamaani palkintoa ja huomionosoitusta todella paljon. Jokainen urheilija on tyytyväinen ja ylpeä tällaisesta tunnustuksesta. Huippu-urheilijat tekevät kovasti töitä puhtaan urheilun puolesta, ja on kaikkien etu, että huipputuloksiin päästään puhtaasti eikä epärehellisen keinoin niin jääkiekossa kuin muissa urheilulajeissa. Tätä toivovat varmasti katsojatkin, Kiiskinen sanoo.

- KalPalle yhteiskuntavastuu on tärkeää, ja olemme mukana erilaisissa hyväntekeväisyystapahtumissa kauden aikana. Haluamme ehdottomasti olla mukana viemässä puhtaan urheilun viestiä eteenpäin. Meille KalPalaisille tämä on kunnia-asia, ja olemme ylpeitä, että olimme Puhtaasti paras -haasteessa mukana ensimmäisenä jääkiekkoseurana. Oli hienoa seurata, kuinka puhtaan urheilun kultainen kapula kiersi jääkiekon SM-liigassa ja eteni läpi Suomen urheilun myös muihin lajeihin, sanoo Sami Kapanen.

- Myös Maailman Antidopingtoimisto WADA on pannut merkille KalPan liikkeelle laittaman hienon viestin. On kansainvälisesti harvinaista, että kansallinen pääsarja ottaa näin voimakkaasti kantaa puhtaan urheilun puolesta. ADT luovuttaa erittäin mielellään jääkiekon SM-liigaa kiertäneen kapulan kiertopalkinnoksi reiluille urheilijoille. Tämä on täydellisesti Puhtaasti paras -ohjelman aatteen mukaista, sanoo Pirjo Ruutu.

Kilpisydän Soi -konsertti on KalPan ja Kuopion Musiikkikeskuksen yhteinen kauden päätöskonsertti. Konsertissa oli solistina Sakari Kuosmanen ja kapellimestarina ja juontajana Atso Almila, ja musiikista vastasi Kuopion Kaupunginorkesteri. Yllätysesiintyjinä konsertissa olivat kapellimestarina toiminut KalPa-legenda Hannes Kapanen sekä Tarot-yhtyeen Marco Hietala ja Tommi Salmela. Kilpisydän Soi oli monipuolinen ja taatusti erilainen konserttitapahtuma, joka tarjosi yleisölle suuria tunteita ja huikeaa musiikki-iloittelua.

Puhtaan urheilijan kiertopalkinto, kultainen kapula, on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa (www.puhtaastiparas.fi). Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.
Kuvassa palkittu Tuomas Kiiskinen, Suomen Antidopingtoimikunnan ADT ry:n pääsihteeri Pirjo Ruutu, Hannes Kapanen sekä Sami Kapanen. Kuva: Kuopion kaupunki / Vicente Serra