Sittee suap mittee tilloo, olokeepa raamalaiset hyvät!

KalPa - Lukko 5-1 (1-0, 2-0, 2-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot tulevat olemaan täällä.

KalPan pelillinen identiteetti on savolaiseen mielikuvitukseen perustuva yksilöosaaminen yhdessä suomalaisella sisulla joukkueen eteen taistelemisen kanssa. Kun KalPa maksoi Lukolle kalavelat lokakuun Rauman ottelun viimeisen minuutin tappeluista, tapahtui se oman identiteetin mukaisesti. KalPa yksinkertaisesti luisteli, syötteli, harhautti ja laukoi Lukon nuri selvin luvuin.

KalPa pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, joten joukkue lähti marrastauolle siivet selässä, mutta ei harppu kainalossa. 20 torjunnan Ari Ahonen torjui lyhyen ajan sisään jo toisen nollapelinsä. Kaikkiaan voitto oli "Arskalle" kauden 10., mies on voittotilaston nelonen.

Janne Jalasvaara (1+1) laukoi KalPa-uransa maalin numero 31 runkosarjassa ja ohitti Petr Slaninan puolustajien maalitilastossa. Jaakko Rissanen vastasi huutoon sentterin paikalta iskemällä ottelun toisen maalin. Jalasvaaran lisäksi myös Tapio Laakso ja Tuomas Kiiskinen rokottivat Lukkoa ylivoimalla. Henri Laurilalle maali oli KalPassa ensimmäinen, mikä näkyi myös tuuletuksesta.

Laurilan lisäksi tämän kauden uusista kalpalaisista lauantaina tehoilivat myös tehojen 0+2 Janne Laakkonen ja vielä pykälän verran paremmaksi laittanut, tehojen 0+3 Sakari Salminen. Voitolla KalPa nousi SM-liigassa jo viidenneksi, joten joukkue etenee mainiosti aikataulussa.

Voitto oli KalPalle kotilyleisön edessä jo kuudes peräkkäinen. Niiralan Montun 4211-päinen yleisö sai paitsi tuulettaa viittä omiensa osumaa, myös nähdä oikein hyvää jääkiekkoa. Ottelun päätyttyä yleisö kiitti maalikanuuna Pavel Brendliä ja Brendl ammattimiehenä yleisöä.


Seuraavat kotiottelut:
- To 18.11. klo 18.30 KalPa - Jokerit
- Ti 23.11. klo 18.30 KalPa - Kärpät
- La 27.11. klo 18.30 KalPa - JYP