Se sateinen syyskuun tiistai ei ollut savolaisten

KalPa - Jokerit 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien maalikooste täällä ja Jarmo Kekäläinen haastattelu täällä.

Jos voi sanoa, että ottelusta näki ettei toisen joukkueen ollut tarkoitettu voittaa, sellainen ottelu nähtiin Kuopiossa tiistaina. Jokerit siirtyi johtoon vain 27 sekunnin pelin jälkeen. KalPa nousi peliin mukaan, kunnes kaksi isäntää joutui jäähylle samaan aikaan ja vieraat lisäsivät johtoaan kahden miehen ylivoimalla kahteen maaliin. Tuolloin oli pelattu noin 12 minuuttia.

Tämänkin jälkeen KalPa tuli hyvin peliin mukaan ja hallitsi tapahtumia. Kiekko kilahti jo Jokeri-paidassa Niiralan Monttuun palanneen Mika Järvisen maalin kehikoihin, mutta ei kun ei. Kun painostus ei tuota tulosta ja kiekot kimpoavat tolpista väärään suuntaan, joskus käy niin että vastustajalle seuraavan maalin tekeminen näyttää sitten luvattoman helpolta. Myös sellainen nähtiin tässä ottelussa.

Toisessa erässä helsinkiläiset siirtyivät kolmen maalin johtoon Ari Ahosen menettäessä kiekon. Virhe ei ollut sen kummempi kuin kenttäpelaajienkaan kiekonmenetykset, mutta maalivahdin tekemänä virheet vain näkyvät useammin tulostaululla. Kuten hyvällä joukkueella, KalPalla eivät menneet kypärät kallelleen vieläkään, vaan isännät jatkoivat työntekoa ja uskoivat siihen hanat aukaisevaan ensimmäiseen maaliin.

Mutta kun ei, niin ei, kiekot viuhuivat useat kerran niukasti ohi Jokeri-maalin tai kilpistyivät mailanvarsiin ja luistimiin. Ja kun KalPa haki maalia vielä kuudella kenttäpelaajalla, kuin muistutukseksi ettei tästä illasta oltu tarkoitettu savolaisten iltaa, Jokereiden neljäs maali syntyi sinnepäin huitaisulla kentän toisesta päästä.

Tilastojen perusteella voisi hehkuttaa, että Niiralan Montussa nähtiin ”Järä show” kun Järvinen maalillaan ylsi nollapeliin. Mutta Jokereiden suurin sankari oli kuitenkin sen puolustus, joka piti KalPan laadukkaat maalipaikat hyvin vähissä. Näin Järvinen maalillaan ei joutunut kummoiseenkaan testiin, vaikka harvat hyvät maalipaikat hyvin torjuikin.

KalPan nollilla pitämisessä Jokerit tarvitsi paikoitellen tuuriakin, mutta sen helsinkiläiset ansaitsivat puolelleen kovalla työnteolla. Ilman avausmaalia joukkue kuin joukkue näyttää pelaavan kuin käsijarru päällä. Se taas oli Jokerien hyvyyttä ja voitto oli täysin ansaittu.

Savolaisyleisö tietää, että kun Niiralan Lauantaisauna lämmitetään, KalPa on äärimmäisen vaikeasti voitettavissa oleva joukkue. Lauantaina 25.9. ottelussa SaiPaa vastaan onkin odotettavissa paitsi tiistaita (4027) enemmän yleisöä, myös erittäin hyvä KalPa. Luvassa on kauden 1. Niiralan Lauantaisauna! Sitä ennen KalPa kohtaa torstaina 23.9. vieraissa Bluesin.


Seuraavat kotiottelut:
- La 25.9. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- To 30.9. klo 18.30 KalPa - HIFK
- Ti 5.10. klo 18.30 KalPa - Ilves