Savolaisten kärkipelaajat sitoutuivat KalPaan vuosiksi eteenpäin

KalPa on solminut kolme merkittävää jatkosopimusta. Sopimukset kertovat joukkueen kärkipelaajien vahvasta uskosta arvostetuksi nousseen organisaation tulevaisuutta kohtaan.

 - Valmentajakuvioiden selkeytyessä olemme päässeet rakentamaan tulevien kausien joukkuetta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että tämä kolmikko jatkaa meillä. Näiden sopimuksien ansiosta, lisättynä Adam Masuhrilla ja Jussi Timosella, meillä on vahva ydin jo nyt kahdesta kolmeen tulevalle kaudelle, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.


Kalle Kerman

KalPaa jo Suomi-sarjassa sekä Mestiksessä edustanut Kalle Kerman (31) oli kasvattaja-seuraansa palattuaan viime kaudella joukkueen paras maalintekijä 17 osumalla ja oli sitä 11 maalillaan myös tällä kaudella ennen loukkaantumistaan. Sopimus ulottuu kevääseen 2014.

 - Tämä oli helppo ratkaisu, jatkaa pitkään omassa seurassa ja kotikaupungissa. Kaikki on hoidettu mikä on luvattu, vähän ylikin, mitä odotuksia oli kun tänne takaisin tulin. Tämä on pieni seura, perheyrityksen fiilistä, henki on todella hyvä joka puolella. Se on iso asia viihtyvyyden kannalta, Kerman taustoittaa.


Tommi Miettinen

Tommi Miettinen (35) edusti kasvattajaseuraansa 1990-luvulla kolme kautta. KalPa on lunastanut keväällä 2009 solmitun 3+1 vuotisen sopimuksen seuran option SM-liigakaudesta 2012-2013. Joukkueen kapteeni on tehnyt viime ja tällä kaudella yhteensä 62 pistettä.

 - Intoa pelata ja motivaatiota riittää. Haluan olla omalta osalta auttamassa uutta valmennusjohtoa heidän työssään ja jatkamassa kiekollisen pelaamisen perinteitä. KalPassa asiat hoidetaan ihan viimeisen päälle, on ollut ilo palata Kuopioon ja pelata täällä kun on huomannut miten isoja askeleita organisaatio on ottanut eteenpäin, Miettinen kertoo.


Ari Ahonen

KalPassa toista kauttaan pelaava Ari Ahonen (29) torjui joukkueensa viime kaudella SM-liigan välieriin. Runkosarjassa hän on torjunut kausilla yhteensä 40 voittoa, voittoprosentin ollessa yli 60. Nollapelejä on torjuttuna ennätykselliset 11. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2013.

 - En näe mitään estettä, miksi KalPa ei menestyisi myös jatkossa. Organisaatio on ollut pieneksi seuraksi erittäin positiivinen yllätys, miten hyvin ja ammattimaisesti asiat hoidetaan. Olemme viihtyneet Savossa todella hyvin, ei tarvinnut muualle katsella, kertoo Ahonen.