Savolainen unelmasiirto sai sinetin, numero 25 KalPa-paitaan!

Joroisten lahjan savolaiselle jääkiekolle, Jukka Hentusen unelmasiirto KalPaan on ollut kevään kestopuheenaihe. Juhannusviikolla siirto sai sinetin ja nimet ovat nyt papereissa.

"Joroisten härkä" on 2000-luvun johtavia pelaajia Euroopassa

KalPa-organisaatio haluaa palauttaa seuraavan kahden kauden aikana SM-finaalit Savon sydämeen. SM-liigajoukkue on rakennettu tavoitteen mukaiseksi ja hyökkäysarsenaali on SM-liigaan erinomainen. Viimeisin hankinta on Savoon palaava kokenut Jukka Hentunen.

Joroisista kotoisin oleva Hentunen on saanut kiekko-oppinsa Varkaudessa. "Joroisten härkä" on ollut läpi 2000-luvun johtavia pelaajia niin SM-liigassa kuin Sveitsin A-liigassa sekä KHL:ssä. Kahdella edellisellä kaudella hyökkääjä takoi Jokereissa yhteensä 90 pistettä.


"Olisi huikeaa voittaa mestaruus täällä Savossa"

Hentusen tilastot SM-liigasta ovat vakuuttavat, viimeisimpänä meriittinä toissakauden maalikuninkuus 28 osumalla. 352 SM-liigaottelun tehot ovat hulppeat 114+150=264.

 - Olen miettinyt paljon, että haluaisin Savossa vielä pelata, että se olisi speciaalijuttu. Tämä on minulle iso juttu, että saan pelata täällä SM-liigaa, kertoo Jukka Hentunen pitkäaikaisesta haaveestaan.

 - KalPalla on paljon loistavia pelimiehiä ja hyvä sekoitus lahjakkuutta sekä kokemusta. Sitä se yleensä menestyvältä joukkueelta vaatii. Ensi kausi näyttää todella hyvältä ja olisi huikeaa voittaa se mestaruus täällä kotikulmilla. Himo ja halua menestyä on kova.


"Haluamme tarjota yleisöllemme tähtipelaajia"

Hentunen on harvoja savolaisia huippupelaajia, jotka eivät ole urallaan vielä pelanneet KalPassa, mutta hänen kohdalla pelaaminen KalPassa on ollut jo kauan vain ajan kysymys. Nyt savolainen unelmasiirto on totta. Tuore sopimus on kaksivuotinen, pelaajan optiolla.

- Jukka on sen tason pelimies, jotka kiinnostavat KalPaa aina. Uskomme miehen kykyyn olla KalPalle joukkuetta erittäin paljon auttava, kahdensuunnan pelaajana, maalintekijänä ja pukukoppipelaajana, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Kapanen.

 - Jukka on todella iso nimi Savossa. Haluamme tarjota yleisöllemme paitsi voittavan joukkueen, myös tähtipelaajia. Jukka oli meille savolaisille pelaajamarkkinoiden ylivoimaisesti suurin ja kiinnostavin nimi.

Joroisten Härkä KalPaan
Jukka Hentunen ja toimitusjohtaja Kimmo Kapanen esittelevät pelipaitoja, joissa
komeilevat Joroisten kunta sekä lisäksi viisi Joroisten liike-elämän johtavaa yritystä.


"Upeaa nähdä, kuinka KalPaa maakunnassa arvostetaan"

 - On upeaa, kuinka maakunnalle tärkeänä KalPa Joroisissa nähdään. Tällainen projekti on SM-liigatasolla ainutlaatuista, on hienoa, että KalPa sai olla mukana tekemässä jälleen kerran uutta. Iso kiitos Joroisten alueelle ja tervetuloa Niiralan Monttuun, kommentoi KalPalta Jarkko Huttunen.

 - Kapanen-Hentunen on sen tason tähtikaksikko, että odotamme piikkiä kausikorttimyyntiin jo elokuun alkuun. Uskomme, että Jukan tulo räjäyttää mielenkiinnon KalPaa kohtaan Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla ihan uudelle tasolle.


"On itsestäänselvää, että lähdimme mukaan"

Joroisten kunta väläytti nopeaa reagointikykyään ja päätös näkyä kunnan oman pojan pelipaidassa syntyi todellista pikavauhtia. Pelipaidan rinnassa komeilee teksti Joroinen.fi.

 - Jukka on ollut aina Joroisten poika ja Mertaranta nimesi hänet aikanaan MM-kilpailuissa pelityylin johdosta Joroisten Häräksi. Kun Joroinen on kulttuuritaustaltaan härkäpitäjä, on tosi hienoa aloittaa yhteistyö. On itsestäänselvää, että lähdimme mukaan, kertoo Joroisten kunnanjohtaja Tenho Hotarinen.


"On kunnia-asia olla mukana tukemassa"

Yksi viidestä Joroislaisesta yrityksestä, jotka näkyvät ensi kaudella ympäri valtakuntaa Hentusen peliasussa on OC System Oy. Päätös lähteä mukaan syntyi hyvin nopeasti.

 - Olemme seuranneet Jukan pitkää ja menestyksekästä uraa, joka on tuonut paljon positiivista julkisuutta Joroisille. On meille kunnia-asia olla tukemassa Jukkaa sekä KalPaa uuden kauden alkaessa, kertoo OC System Oy:n markkinointipäällikkö Riku Räisänen.


"Jukka on hieno esimerkki"

Joroislaisten yritysten näkymisen Hentusen peliasussa täydentävät kuopiolaiset K-supermarket Petonen sekä K-supermarket Veljmies. Kauppiaat Vesa Immonen ja Juha Nissinen ovat molemmat kotoisin Joroisista ja näkyvät Hentusen pelihousuissa.

 - Olemme tukeneet kuopiolaista jääurheilua junioreista SM-liigaan asti ja tämä on kirsikka kakun päälle. Olemme nähneet Jukan lämimässä pienenä poikana kiekkoja kaukalolla Joroisissa ja tottakai halusimme olla mukana. Jukka on hieno esimerkki junioreille, kyliltä voi päästä isoihin seuroihin asti, taustoittaa kauppias Vesa Immonen.


KalPa järjestää alkukaudesta Jorois-ottelun

KalPa haluaa kiittää Joroisten aluetta vahvasta tuesta ja Jukka Hentusen Savoon paluun mahdollistamisesta järjestämällä Jorois-ottelun. Ottelu järjestetään jo alkukaudesta ja se käsittää niin linja-autokuljetukset kuin myös "Joroisten härän" tapaamisen ottelun jälkeen.


Savolaista unelmasiirtoa mahdollistamassa: Joroisten kunta, Jormet Oy / NS Group,
OC-System Oy, Kojex Oy, U-Cont Oy Ltd, Jot Works Oy, K-supermarket Petonen,
K-supermarket Veljmies.