Salminen tarjosi vieraille kahvia, kapteeni Miettinen tyrmäystippoja

KalPa - HIFK 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

Ottelun jo varhaisessa vaiheessa pystyi toteamaan, että ikivanha termi ensimmäisestä ottelusta joulutauon jälkeen, "kinkunsulatteluottelu" kannattaa unohtaa heti alkuun tällä kertaa. Hienon runsaslukuiselle yleisölle tarjottiin viihdyttävä ja laadukas jääkiekko-ottelu.

Ottelun päätyminen jatkoajalle oli oikeutettua, KalPa kontrolloi kiekkoa ja liikkui hyvin, mutta Helsingin IFK pystyi työllistämään KalPa-vahti Ari Ahosta (0+1) vierasotteluksi miehekkäästi yhteensä 30 torjunnan verran. Helsinkiläiskollega Jan Lundellin torjuntamäärä oli lopulta 21.

Ensimmäisen kerran KalPa-paidassa Suomen A-maajoukkueessa debytoimisensa jälkeen esiintynyt Janne Jalasvaara keräsi tehot 0+2. Kapteeni Tommi Miettinen johti joukkuettaan parhaalla mahdollisella tavalla, esimerkillä iskien läpiajosta ottelun avausmaalin ja vielä jatkoajalla voittomaalin. Avausmaaliin näyttävän seinäsyötön tarjosi Sakari Salminen.

KalPan kultakypäräksi nyt nousseen Salmisen 3-3 osuma on yksi kauden upeimpia maaleja, porilainen taikuri veivasi Lundellin lähes solmuun. 2-2 maali syntyi tutusti, Adam Masuhr piiskasi viivalta. Lundellia ei maaleista voi syyttää ja voittomaalissa oli jo epäonnea.

Ilta tarjosi yli 4300-päiselle yleisölle taas aihetta leveään hymyyn. Paitsi, että voitto oli KalPalle vieraista Savossa neljäs peräkkäinen, saivat kalakukon purijat nauraa jatkoajalla ja sen jälkeen jälleen 2000-luvun HIFK-brändille, joka on kuin päiväkodista. Sinä veit minulta pelivälineen, joten minä lyön sinua. Kunniakas kova ja rehti HIFK-kiekko on vaihtunut vuosien saatossa muka-kovuudeksi. No, Savossa se ei ole muuttunut, että vastuu siirtyy kuulijalle...

Torstaina Niiralan Monttuun saapuu niin ikään viimeiseen asti taistelevasta pelityylistään tunnettu Lappeenrannan SaiPa. Tule ja ota tyhjät pois ennen vuodenvaihdetta! Tervetuloa!


Seuraavat kotiottelut:  
- To 30.12. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- La 8.1. klo 18.30 KalPa - Kärpät
- La 15.1. klo 18.30 KalPa - Tappara