SaiPa vei Koskirannan maalilla pisteet pois Kallaveden rannoilta

KalPa - SaiPa 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä, Savon Sanomien maalikooste täällä.

Odotettavissa oli, että SM-liigan alkukausi voi olla reilusti uudistuneelle KalPalle vaikeaa aikaa kun poikkeuksellisen vaativa pelitapa ottaa uusilta miehiltä jopa pari kuukautta aikaa sopeutua. Sen sijaan loukkaantumisten määrä heti kauden alkuun on ollut odottamatonta.

Lauantaina kotiottelua SaiPaa vastaan seurasi KalPa-pelaajista siviilit päällä torstaina loukkaantuneet Timo Salo ja Adam Masuhr sekä vatsatautiin vuorostaan sairastunut Tuomas Kiiskinen. Lisäksi ottelun joutui jättämään vielä kesken toisen erän lopussa Jussi Timonen.

Mutta loukkaantumiset eivät olleet syy lauantain tappioon, vaikka iso pala joukkueen selkärankaa olikin pois kokoonpanosta. Taistelutahto ja yritys olivat KalPalla katsomoon nähden hyviä ja omaa luustoa ei säästelty kun joukkueen etu uhrautumista vaati.

SaiPa on tunnetusti inhottava vierasjoukkue ja kun KalPa ei pystynyt hyvistä myllytyksistä maalia saamaan, pystyivät lappeenrantalaiset roikkumaan pelissä mukana, kunnes Jarno Koskiranta onnistui lähietäisyydeltä vain reilut kaksi minuuttia ennen päätöserän loppua.

Ensimmäisen täyden ottelunsa SM-liigassa KalPa-maalilla torjunut Aleksis Ahlqvist oli erinomainen. Torjuntoja kertyi 36 kappaletta. SaiPa-vahti Jere Myllyniemi torjui kaikki 15 maalia kohti tullutta laukausta, joten laukausten määrään jäi KalPalla laadun lisäksi parannettavaa.

Kiitos päätykatsomon, tunnelma Niiralan Montussa oli lauantai-illan arvoinen. Seuraava mahdollisuus päästä tolppaa lähemmäksi maalia kotiyleisön edessä on vuorossa torstaina 30.9. kun vastaan tulee HIFK. Sitä ennen KalPa taistelee tiistaina 28.9. Hämeenlinnassa.

Seuraavat kotiottelut:
 - To 30.9. klo 18.30 KalPa - HIFK
 - Ti 5.10. klo 18.30 KalPa - Ilves
 - Ti 12.10. klo 18.30 KalPa - Ässät