Pavel Brendlin kanuuna puhui, KalPalle jo viikon toinen voitto

KalPa - TPS 2-5 (1-3, 0-1, 1-1) Tilastot täällä.

Lokakuun torstai-ilta Turussa toi savolaisittain runsaasti hyviä uutisia. Yksi hyvä uutinen oli KalPan vierasvoitto ja täydet kolme pistettä TPS:ää vastaan. Voitossa maalihanat aukesivat hienosti ja joukkue sai jälleen uusia onnistujia. Lisäksi henki KalPa-leirissä kasvoi myös joukkueen eteen uhrautumalla, kun TPS-pelaajat kuumenivat, kalpalaiset perivät siitä hinnan.

Edellisessä ottelussa voiton joukkueelleen voittolaukauskilpailussa ratkaissut Pavel Brendl avasi maalitilinsä SM-liigassa nyt myös varsinaisella peliajalla. Avauserän läpiajo, tähti-puolustaja Adam Masuhrin syötöstä, päättyi hurjaan rannelaukaukseen ja kädet kohti kattoa.

Brendlin kohuttu ja pelätty kanuuna alkaa lämmetä varsin nopeasti, ovathan maaliputken ottelut miehelle vasta kauden kolmas ja neljäs ottelu. Tätä miestä, Pavel Brendliä, kannattaa tulla katsomaan vielä kun se on mahdollista, Euroopan viime vuosien kovinta maalikanuunaa.

Brendlin ohella Mathias Månsson avasi maalitilinsä SM-liigassa. Maali oli iso maali, "Monnin" karattua viiden minuutin alivoimalla läpiajoon. Ennen tuota kyseenalaista ulosajoaan Janne Jalasvaara ehti laukoa maalin, joka oli yksi kierroksen hienoimpia. Myös sekä kauden toisensa laukonut "Jallu" että upean syötön maaliin antanut Tuomas Kiiskinen alkavat selvästi vertyä.

Jos olivat Jalasvaaran ja Brendlin maalit näyttäviä, komea osuma oli myös Kalle Kermanin illan ensimmäinen. Tommi Miettinen pelasi harjoitellusti ja kaudella jo aiemminkin tulosta tuottaneella kikalla kiekon Kermanille ja jälleen maali. Illan toisensa Kerman laukoi tyhjään TPS-maaliin ja nousi kuudella maalillaan jo koko SM-liigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle.

Kahden edellisen kauden vierasotteluista tutulla nöyryydellä ja uhrautuvaisuudella taistelleen joukkueen takana Ari Ahonen oli jälleen erinomainen. Yrityksen ja taistelun puutteesta TPS:ää ei missään nimessä voi syyttää, sillä Ahonen sai hikoilla peräti 28 torjunnan edestä. Sen lisäksi, että "Arska" torjui, nappasi mies myös syöttöpisteenkin, Brendlin läpiajomaaliin.

SM-liigassa jo kuudenneksi noussut KalPa päättää neljän päivän Länsi-Suomen kiertueensa lauantaina Raumalla, missä se kohtaa Lukon, joka on torstain jälkeen sarjassa sijalla viisi.


Seuraavat kotiottelut:  
- Ti 12.10. klo 18.30 KalPa - Ässät
- Pe 15.10. klo 18.30 KalPa - Tappara
- To 21.10. klo 18.30 KalPa - Blues