Onko Kalle Kerman kevään 2011 Jari Pulliainen?

KalPa-SaiPa 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

Kaapunnin omassa pojassa, äskettäin pitkän jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa tehneessä Kalle Kermanissa on tänä keväänä mystistä sitä jotain. Miehen palattua yli kahden kuukauden sairauslomalta, on "Mäti" iskenyt 12 ottelussa komeat seitsemän maalia. Voitto-maali oli kauden 18., oma ennätys. 60 ottelussa keskiarvo olisi tietänyt huimaa 29 maalia!

Torstaina KalPa ja SaiPa pelasivat varsin sekavan runkosarjan viimeisen ottelun. Ottelun KalPalle tärkeä anti oli ottelun lopussa väkisin itselleen kääntäminen. Yksikin vastaavanlainen ottelun kääntäminen pudotuspeleissä voi kääntää koko sarjan kulun ja se on paljon se.

Kun KalPa ei päässyt riittävän usein tolppia lähemmäksi maalia, tasoitti SaiPa ajassa 55.10. KalPa-valmentaja Pekka Virta otti heti aikalisän, KalPa pakotti hyvällä kulmapelaamisella SaiPan ottamaan jäähyn ja tuon ylivoiman aikana Kerman käänsi ottelun upealla rannelaukauksella.

Kermanin (1+1) maalin jälkeen Jussi Pesonen (1+1) sekä uransa ensimmäisen kolmen tehopisteen ottelun pelannut Jaakko Rissanen (2+1) löivät kiekot vielä yritteliään SaiPan tyhjään maaliin. Ottelun avausmaalista vastasi Tuomas Kiiskinen ja toisen iski Rissanen.

Ari Ahonen jatkoi rauhallisesti ja varmasti maalinsa suulla, jonka varaan on pudotuspeleissä erittäin hyvä rakentaa. Lukon saatua kotonaan Pelicansilta yhden pisteen, on KalPan sijoitus viides, Lukon ollessa niukasti maalieron turvin parempi. Kun savolaisten tavoite runkosarjaan oli kuuden parhaan joukkoon, voidaan KalPan pelanneen runkosarjan jopa yläkanttiin.

Seuraavan kerran Niiralan Monttu sykkii jo playoff-tunnelmaa! Sarja alkaa Raumalla perjantaina 18.3. ja jatkuu Savon sydämessä heti seuraavana päivänä. Playoff-kausikortilla vältät jonottamisen, myyntiaikaa on maanantaihin 14.3. klo 17 saakka. Irtolipunmyynti alkaa nyt jo aiempia vuosia aikaisemmin, keskiviikkona 16.3. kello 7 Pelimiehessä. Huuma nousee...