Numeraalinen tulos ja pelilliset ansiot kuin yö ja päivä

Kärpät - KalPa 5-1 (3-0, 1-0, 0-1) Tilastot täällä.

KalPa kesti Kärppien alkurynnistyksen Oulun lauantai-illassa Aleksis Ahlqvistin mainioiden torjuntojen johdolla ja jatko näytti savolaisten kannalta lupaavalta. Sitten KalPa nukahti ja Kärpät onnistui kolme kertaa 63 sekunnin sisään, mikä muodostui koko ottelun ratkaisuksi.

Avausmaalia edelsi varsin selkeä isäntien rike joten viheltämättäjättäminen sai tavallista isommat mittasuhteet maalikimaran myötä. Ja kun Kärpille ei kyseenalaisista tilanteista sitä ennen jäähyjä tuomittu, muuttui tilanne tuon 63 sekunnin jälkeen, vaikka niin ei saisi käydä.
Mutta maaleja tuomarit Jyri Rönn ja Antti Hämäläinen eivät tehneet, se oli Kärppien hyvyyttä.

Avauserän umpisurkean minuutin jälkeen KalPa kokosi rivinsä erittäin hyvin ja kaksi seuraavaa erää olivat pelillisesti jo hyvää seurattavaa Ouluun saapuneille yli puolellesadalle savolais-kannattajalle. Kahden viimeisen erän torjunnat, Petri Koivisto 23 ja Ari Ahonen 9 kertovat paljon KalPan ryhtiliikkeestä. Tolppiin KalPan osui, mutta maaliin kiekkoa ei ajoissa saatu.

Kun Kärpät oli siirtynyt toisen erän jälkipuoliskolla neljän maalin johtoon, syntyi kavennus ajassa 57.24 liian myöhään. Maali oli näyttävästi rakennettu alivoimaosuma ja se oli sataprosenttisen savolaista käsialaa, tekijänä Joonas Riekkinen, syöttäjinä Toni Hyvärinen ja Mikko Kukkonen. Viimeinen osuma syntyi viimeisellä minuutilla Kärpille rangaistuslaukauksesta.