Myrskyn jälkeen on poutasää

Blues - KalPa 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)  Tilastot täällä.

SM-liigan runkosarjassa pelataan 60 ottelua. Syyskauden 33 ottelun jälkeen KalPa on omaa tavoitettaan, 1,5 pistettä per ottelu, jäljessä juuri 1,5 pistettä. Numeroiden valossa syyskautta voi sanoa hyväksi, mutta kun ottaa huomioon joukkueen runsaan uudistumisen ja marras-joulukuun pahan loukkaantumissuman, voi arvosanan korottaa erittäin hyväksi.

Lauantain Espoon vierasotteluun lähtökohdat olivat kaikkea muuta paitsi suotuisat sillä vakiokokoonpanon pelaajia puuttui tällä kertaa peräti kuusi ja kotijoukkue Blueskin halusi palavasti katkaista oman, kolmen ottelun tappioputkensa. KalPalla putki oli kuuden ottelun mittainen. Kun edelliset tiukat ottelut olivat kääntyneet tappioiksi, nyt taistelu palkittiin.

KalPan sankari numero yksi oli maalivahti numero kolmekymmentäyksi, Ari Ahonen. Yhteensä 34 torjuntaa ja nollapeli vieraskaukalossa on kova temppu. Ahosen kanssa samaan valokeilaan kiilasi Tuomas Kiiskinen, joka napautti voittomaalin kolmannen erän puolivälissä, tasavajaalla ilmasta Kai Syväsalmen hienojen kieputusten jälkeen.

Joukkueen lisäksi savolaisista taisteli lauantaina hienosti myös Musta Verkosto, joka oli saapunut paikalle runsaslukuisena. Alusta loppuun kestänyt kannustus löi tahtia KalPan taistelulle ja ottelun päätyttyä joukkue kävikin kiittämässä uskollisia kannattajiaan.

Voitto tekee joukkueen rentoudelle äärimmäisen hyvää ja yhtä lailla ykkösvahti Ahosen huippupeli kovassa paikassa on koko joukkueelle iso asia. Kun KalPa saa joulutauolla levätä ja harjoitella ja palaa kaukaloon ajallaan leveämmällä kalustolla, ovat lähtökohdat SM-liigan kevätkaudelle ja aina joukkueet Joukkueista erottavalle tammikuulle hyvät.


Seuraavat kotiottelut:  
- Ti 28.12. klo 18.30 KalPa - HIFK
- To 30.12. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- La 8.1. klo 18.30 KalPa - Kärpät