Maalikuningas Kerman palasi kotiyleisön eteen ja käänsi ottelun kulun

KalPa - Pelicans 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

Lauantai oli KalPalle ehdottomasti hyvä päivä. Kotivoitto Pelicansia vastaan tuli vaikeamman kautta, mikä kasvattaa joukkuetta kevättä ajatellen jälleen muutaman mittayksikön verran. Lisäksi torstaina syöttöpisteellä kaukaloon palannut Kalle Kerman helpotti joukkueen maalinteon tuskaa kahdella maalillaan. Näiden myötä joukkue nousi sarjassa jo kuudenneksi.

Pelicans siirtyi kahden maalin vierasjohtoon jo yhdeksännellä minuutilla, mutta KalPa jaksoi uskoa omaan tekemiseensä, vaikka se palkittiin ensimmäisen kerran vasta toisen erän puolivälissä. Kermanin voi sanoa kääntäneen ottelun kulun, sillä kavennusmaalista KalPa sai selvästi lisää energiaa ja Peter Ölveckyn tasoituksen jälkeen Kerman laukoi vielä voittomaalin.

Noin viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua ilmassa alkoi olla jo ratkaisun tuoksua kun Toni Hyvärinen väläytti terävää laukaustaan, kiekko kilahti aivan maalin yläkulmaan, 4-2. Pelicans sai lopussa vielä painetta KalPan päähän, mutta Ari Ahosen johdolla savolaiset kestivät. Sunnuntaina 30 vuotta täyttävä "Arska" sai joukkueeltaan toivomansa lahjan.

Neljättä peräkkäistä voittoa ja pudotuspeliviivan yläpuolelle nousemista todisti reilut 3600 katsojaa, mitä voi pitää pettymyksenä. Mutta, yleisö ansaitsee ehdottomasti kehut, tunnelma Niiralassa oli mainio ja etenkin päätöserässä jopa todella hyvä. Niiralassa on tunnelmaa!

KalPa jää puolentoista viikon helmitauolle sijalta kuusi eli hyvin aikataulussa. Tauon jälkeen savolaisilla on jäljellä vielä 10 runkosarjan ottelua, joista Savon maaperällä nähdään enää neljä. Jokainen kotiottelu todellakin on tärkeä. Ole valmis ja hanki lippusi jo hyvissä ajoin!