Laakso-Kerman-Pesonen KalPan kapteenisto myös maanantaina

KalPa nousi lauantaina Niiralan Montussa isoon taisteluvoittoon ilman kahta myös pelillisesti tärkeää pelaajaansa. Heillä on myös isot roolit joukkueen johtamisessa esimerkillä. He ovat kapteeni Tommi Miettinen ja varakapteeni Tuomas Kiiskinen, kumpikin omia kasvatteja.

Lauantain otteluun kapteenin C-kirjain oli ommeltu aiemmin varakapteenina toimineen Tapio Laakson rintaan. Varakapteeneiksi Kiiskisen ja Laakson tilalle oli nimetty Jussi Pesonen sekä oma kasvatti Kalle Kerman, joiden paitojen vasempaan rintaan oli ommeltu kirjain A.

Kapteeni Tapio Laakso
                  2. jatkoerän sankari Tapio Laakso: "Äänestäkää meidät jatkoon!".

Uusi kapteenisto näytti joukkueelleen läpi ottelun loistavaa esimerkkiä. Ensin Pesonen vapautti hienolla pitkällä syötöllä Sakari Salmisen tasoittamaan ottelun aivan varsinaisen peliajan lopulla. Lopulta Laakso ratkaisi maraton-ottelun KalPalle maalillaan toisessa jatkoerässä.

Kolmikko johti joukkuettaan erinomaisesti esimerkillään ja oli suuressa roolissa koko ottelun. Laakson peliaika oli 29.50 minuuttia, +/- -lukema +1 ja laukauksia kirjattiin viisi. Sentterinä pelanneen Pesosen peliaika oli sekin suuri, 27.45, tehotilasto +1 ja laukauksia kirjattiin neljä. Kermanin jääaika oli 25.24 minuuttia, +/- 0 ja laukaus lähti lavasta kaikkiaan11 kertaa.

Lisäksi savolaisten kultakypärä Sakari Salminen vastasi upeasti huutoon. Ensin avauserässä tuli syöttöpiste Jaakko Rissasen 1-0 maaliin ja kolmannen erän aivan lopussa elintärkeä 2-2 tasoitus. Pudotuspelien ensikertalaisen pisteet kuudesta ottelusta ovat nyt komeasti 3+2.