Kilpisydän syttyy soimaan

Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion kaupunginorkesteri sekä KalPa Hockey aloittavat uudenlaisen yhteistyön, jossa kulttuuri ja urheilu lyövät toisilleen kättä.

Yhteistyön taustalla on kummankin osapuolen halu katsoa toimintaansa uusin silmin ja laajentaa vaikutusaluettaan ennakkoluulottomasti kohti uutta yleisöä. Kumpikin on omalla alallaan vahva toimija ja uudenlaisten toimintatapojen käynnistäminen haastaa niin tekijät kuin yleisönkin heittäytymään uusiin elämyksiin.

Alkusysäyksen yhteistyölle antoi Kuopion Osuuspankki. Paikallisuutta toiminnassaan korostava pankki haluaa edistää KalPan sekä Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin menestymistä ja saattoi luovat yhteistyökumppaninsa yhteen. Uuden yhteistyömuodon uskotaan tarjoavan ihmisille lisää elämyksiä arkeen ja sitä kautta lisäävän kaupungin ja koko alueen vetovoimaisuutta.

Kauden huikea päätöskonsertti Kilpisydän soi!

Toukokuussa 2011 yhteistyössä toteutettava Kilpisydän soi! -konsertti ei jätä ketään kylmäksi. KalPan sekä Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin kausi huipentuu torstaina 12.5.2011 klo 18.30 järjestettävään yhteiskonserttiin Musiikkikeskuksessa. Vauhdikkaassa ja musiikillisessa tapahtumassa yhdistyvät jääkiekkomaailma ja toivekonsertti ennennäkemättömällä tavalla. Kolmeen erään jaetun illan elämyksistä vastaavat Kuopion kaupunginorkesteri solistinaan Sakari Kuosmanen, kapellimestarina ja juontajana Atso Almila sekä KalPan edustusjoukkue ja konserttiyleisö. Konsertin yhteistyökumppaneita ovat Kuopion Osuuspankki ja Offsetpaino Tuovinen.

Yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa konsertin lopulliseen ohjelmaan äänestämällä kappaleita, joita haluaa konsertissa kuulla. Oman suosikkinsa voi valita joko teoksista, jotka ovat nähtävissä Kuopion kaupunginorkesterin ja KalPan kotisivuilla tai ehdottaa esitettäväksi omaa lempikappaletta. Äänestyksen tulokset paljastetaan 12.5. konsertissa. Toivekappaleiden äänestysaika ja lipunmyynti konserttiin alkaa 28.10.

Äänestysaika: 28.10.2010 - 10.3.2011

Äänestystavat: Postitse, sähköpostitse tai www-sivuilla. Äänestettäessä postitse tai sähköpostitse viestistä tulee ilmetä teoksen sekä säveltäjän ja/ tai esittäjän nimi.

Arvonta: Osallistuneiden kesken arvotaan Kuopion Musiikkikeskuksen/ kaupunginorkesterin ja KalPan tuotepalkintoja. Mikäli haluat osallistua arvontaan, ilmoita äänestysviestissä yhteystietosi. Lisätietoja, kappalelista ja äänestysohjeet löytyvät osoitteista: www.kuopionkaupunginorkesteri.fi sekä KalPan kotisivuilta .

Pekka ja susi -perhekonsertti sekä soittopelikortti

Yhteistyö saa näkyviä muotoja jo 1. joulukuuta, kun KalPan peleistä tuttu Hannes-klubin isäntä Hannu Kapanen vierailee Kuopion kaupunginorkesterin perhekonsertissa kertoen tarinan Pekasta ja sudesta. Prokofjevin rakastettuun musiikkisatuun innolla heittäytyvä isoisä tempaa varmasti isot ja pienet kuulijat mukaansa.

Yhteistyössä on räätälöity myös uudenlaisia lippupaketteja Soittopelikortti-teeman alla. Pakettien avulla lipunhankinta niin konserttiin kuin otteluunkin on tehty helpoksi: 35 euron hintainen tapahtumapaketti sisältää etuhintaisen lipun 1.12. orkesterin perhekonserttiin sekä 2.12. KalPa-TPS -otteluun. Joululahjaksi soveltuva 100 euron suuruinen avoin lahjakortti sisältää kaksi Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaksi KalPan lahjavoucheria - asiakkaalla on mahdollisuus valita haluamansa tilaisuudet.

Liput Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävään 1.12.2010 Pekka ja susi -perhe-konserttiin ovat 13,50/ 9,50/ 6,50 € ja 12.5.2011 järjestettävään Kilpisydän soi! -konserttiin 26 € permanto / 22 € takaparvi ja sivuparvet / 6 € yläsivuparvet (3. krs) ja junnut alle 12-v. VIP-paketti 51 €. 

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 1 €. Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti puh. 0600 96 100 (1,97 €/ min. + pvm). Kilpisydän soi! -konsertin liput ovat myynnissä myös Pelimiehessä.

Lisätietoa lippupaketeista ja konserteista löytyy osoitteesta www.kuopionkaupunginorkesteri.fi ja KalPan kotisivuita .