Kierot savolaiset kiinnittivät nyt jo toisen kahleen ketun jalkaan

KalPa-Lukko 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

KalPa teki sen, avasi kotona voitolla ja piti perjantaina viemänsä kotiedun. Kierot savolaiset ovat kiinnittäneet kahleen Rauman ketun neljästä jalasta nyt jo kahteen. Se on hyvä alku.

Lähes 4500-päinen kotiyleisö ansaitsee kauniin kiitoksen todella hyvästä tunnelmasta! Erityiskiitoksen ansaitsee päätykatsomo, joka on hienossa playoff-vireessä! Kannustus oli kauden parasta Niiralassa ja lopussa nähtiin kansainväliseen tyyliin vielä kaulaliinameri.

KalPa on voittanut Lukon neljännesfinaaleissa nyt molemmissa otteluissa. Ottelusarja on vielä pahasti kesken ja seuraava ottelu maanantaina Raumalla tulee olemaan savolaisille taas äärimmäinen haaste. Mutta lähitulevaisuus näyttää lupaavalle, sillä Lukon kookkaat pakit eivät näytä enää kovin kevytjalkaisille ja KalPalla on pelissään vielä hyvinkin parannettavaa.

KalPa sai otteluun unelma-alun kun playoffeissa kuin kotonaan oleva nuori Iiro Pakarinen tälläsi kiekon ohi Mika Norosen. Syöttöpiste haalariosaston Joonas Riekkiselle. Toisen erän lopussa niin ikään haalariosaston mies, Mikko Kukkonen runttasi kiekon maaliin Sakari Salmisen ja Jaakko Rissasen kosketusten jälkeen. Kolmannen osuman iski tyhjään maaliin Jussi Pesonen.

Lukko pelasi hyvin ja pystyi estämään KalPan pitkät kulmamyllyt hyökkäysalueen kulmissa. Tällä kertaa se ei riittänyt kun haastajana sarjaan lähteneen KalPan jokaisen pelaajan silmät palavat voittamisen halusta ja se näkyy uhrautuvana koko joukkueen puolustamisena. Kun tuon puolustuksen takana Ari Ahonen on tyyni kuin Kallavesi talvella, se oli nyt se pieni ero.

Kun Pesonen oli ratkaissut ottelun ja Niiralan Monttu tanssinut ja soinut, laittoi Lukko-käskyttäjä Rauli Urama jäälle miehet, joiden teki sattumalta mieli hakea tappeluita. Anssi Rantanen kävi vielä jääkoneen luukusta poistuessaan maalivahti Ahosen kurkkuun kiinni.

Tuomiot menivät väärin, kumpikin joukkue sai jäähyjä yhtä paljon. Näin hienon ottelun pelanneen Kukkosen ilta jäi kesken, vaikka hän teki kaikkensa tappelun välttääkseen. Aika näyttää, tuleeko Rantaselle pelikieltoa, mutta KalPan etu olisi, että mies jatkaisi kaukalossa.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Raumalla. Liput keskiviikon kotiotteluun ovat jo myynnissä!


Seuraavat kotiottelut:
 - Ke 23.3. klo 18.30 KalPa-Lukko
 - La 26.3. klo 18.30 KalPa-Lukko (tarvittaessa)