Kierot savolaiset kiinnittivät ensimmäisen kahleen ketun jalkaan

Lukko-KalPa 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)  Tilastot täällä. Video täällä.

KalPa teki sen, mitä osa Raumalla pelkäsi, haki vierasvoiton, riisti kotiedun. Kierot savolaiset kiinnittivät nyt ensimmäisen kahleen yhteen Rauman ketun neljästä jalasta. Se on hyvä alku.

Tapa, jolla KalPa otti voiton, on paras mahdollinen kasvattamaan KalPan jo ennestään väkevää joukkuehenkeä. Vaikka savolaiset eivät olleet missään vaiheessa ottelua tappiolla, voi KalPan sanoa nousseen voittoon, niin kovan Lukko-mankelin läpi savolaiset avauserässä ajettiin.

Ari Ahonen siirtyi vakuuttavasti runkosarjasta pudotuspeleihin ja torjui heti ensimmäisessä erässä hulppeat 16 laukausta. Joukkueella on maalivahti, johon se todella luottaa. On selvää, ettei yksikään joukkue jaksa koko ottelua temmolla, jolla Lukko tuli avauserässä päälle ja niinpä toisesta erästä lähtien KalPa oli pelissä huomattavasti enemmän kiekon kanssa.

Tapio Laakso teki tärkeän avausmaalin ja minuutteja myöhemmin SM-liigassa ensimmäistä pudotuspeliään pelannut Sakari Salminen veivasi vanhanaikaisella KalPan jo 0-2 johtoon. Kumpaankin syöttöpisteen saivat sekä Jussi Pesonen että Marko Kauppinen, joilta odotetaan pudotuspeleissä vahvaa panosta. Salmisen, Pesosen ja Kauppisen avaus oli juuri sitä.

Kun Lukko tuli kolmannen erän alkupuolella upealla ylivoimamaalilla maalin päähän, otti Salminen pelin ohjat käsiinsä ja iski hetkeä myöhemmin Jaakko Rissasen hienon hienosta syötöstä johdon kahteen maaliin. Osuma oli todella tärkeä ja taittoi Lukon intoa kiitettävästi. Mutta Lukko ei osaa luovuttaa ja se tuli ajassa 58.55 taas maalin päähän. Mutta ei tasoihin.

Ottelua Raumalla seurasi 4388 katsojaa, mikä toimii savolaisyleisölle haasteena, yli sen on lauantaina päästävä. Tunnelma Raumalla oli parhaimmillaan todella hyvä ja myös siinä on haastetta Niiralan Montun yleisölle. Raumalle saapuneet puolensataa KalPa-kannattajaa olivat äänekkäitä ja löivät tahtia KalPan upealle taistelulle kaikkensa antaen. Olette tärkeitä, kiitos!

Lauantaina ovet aukeavat jo klo 17.00! Lippuja otteluun on vielä saatavilla! Tervetuloa!