KalPan noususta ensimmäisen kerran SM-liigaan on tänään 25 vuotta

Torstaina 6.2.1986, jääkiekon I divisioonan neljänneksi viimeisellä kierroksella Niiralan Monttuun oli saapunut vastustajaksi Tikkurilan Jääveikot. KalPa voitti ottelun luvuin 10-3.

Mikäli TuTo olisi voittanut vierasottelussaan HPK:n, olisi runkosarjan ratkaisu nähty kolme päivää myöhemmin kun joukkueet kohtasivat toisensa Kuopiossa. Mutta niin ei käynyt...

Kun legendaarinen Kari Myllys kuulutti kolmannen erän loppupuolella HPK:n johtavan ottelua yllättäen 6-3, repesi riemu Niiralan Montussa valloilleen. KalPa palasi pääsarjaan 24 vuoden tauon jälkeen ja nousi ensimmäisen kerran vuodesta 1975 asti pelattuun SM-liigaan.

Kun KalPa nousi sunnuntaina 9.2.1986 kahden maalin tappioasemasta TuToa vastaan 7-5 voittoon, seurasi kauden viimeistä kotiottelua peräti noin 5200 katsojaa. Päätössummerin soidessa, kun unelmasta oli tullut totta, yleisö ryntäsi jäälle ja juhli joukkueensa kanssa.