KalPan kesätreenit Rajalassa

Pelaajat saapuivat Rajalaan polkupyörillä ja ennen salille menoa oli käyty tekemässä harjoituksia Puijon mäessä. Vaikka oli perjantai, ei pelaajilla ollut vielä viikonloppu mielessä.

Yksi KalPan kokeneista pelaajista Henri Laurila kertoi treenaamisesta ja miten Tuokkolan aikana treenaaminen on muuttunut. Laurilan mukaan uusi valmentaja toi mukanaan selkeyttä.

- Nykyisin on helpompi motivoitua, koska on alusta asti selvät sävelet mitä tehdään.


Henri Laurila valmistautumassa penkkipunnerrukseen.

 

"Huippu-urheilija on urheilija 24/7"

- Voima, nopeus, terävyys ja peliasiat, niistä ne treenit pääosin koostuvat. Pelitaitoa pidetään yllä koko ajan, välillä pelataan jalkapalloa, välillä kiekkoa, Laurila selvensi kesän treenimuodoista.

Pelaajat vetäytyvät kuukauden päästä omatoimiseen treenaamiseen ja harjoittelevat itsenäisesti. Kesän omatoimisella treenijaksolla Laurila aikoo keskittyä terävyyden ja nopeuden harjoittelemiseen. Heinäkuun lopussa on luvassa pelaajille jälleen kuntotestit, joissa katsotaan, missä kunnossa pelaajat ovat omatoimisen treenijakson päätyttyä.

Pelaajien harjoitteluohjelman suunnittelussa on mukana Mika Kojonkoski

Treeniohjelmat syntyvät yhteistyössä Mika Kojonkosken kanssa. Kojonkoski on mukana kesän harjoituksissa viikoittain. KalPan treenit koostuvat monipuolisista kuntosaliharjoituksista, kestävyysharjoituksista ja peliasioista. Mielenkiintoisena harjoitusmuotona torstaisin on nyrkkeilyharjoitukset. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolan mukaan nyrkkeily sopii jääkiekkoilijan treeniohjelmaan hyvin.

-Nyrkkeily on hyvä harjoitusmuoto, se parantaa kehonhallintaa ja kestävyyttä. Totta kai nyrkkeilyssä tarvitaan tietyntyylistä kovuuttakin, kun otetaan iskuja vastaan ja annetaan iskuja. Tuokkola perustelee.

Tuokkola kertoo, että KalPan pelaajat ovat kovakuntoinen ryhmä ja KalPassa on hieno harjoittelukulttuuri.
-Treenaamiseen on olemassa hyvät pohjat ja samalla linjalla jatketaan, kuin ennenkin. Pelaajista jokainen treenaa kuitenkin aina omilla rajoillaan, Tuokkola täydentää.
Pelaajien kuntoa testataan Kunnonpaikassa erilaisilla kuntotesteillä.
-Voimatesti sisältään viisiloikan, rinnallevedon ja kyykyn. Kestävyyttä mitataan pitkällä kuntopyörätestillä, Tuokkola selventää.

Treenien jälkeen oli vielä luvassa polkupyörälenkki. Matkan määränpää oli ainakin Simo-Pekka Riikolalle vielä arvoitus.

-Joku parin tunnin lenkki on vielä edessä, Riikola arveli.

- Treeneissä on vedetty täysillä ja raskas viikko alkaa olla voiton puolella, mutta vielä kuitenkin riittää tehoa vetäistä parin tunnin lenkki, Riikola jatkaa.


 
Riikola lähdössä viikon viimeiselle pyörälenkille.

Kuntosalilta pelaajat suuntasivat polkupyörillään Kasurilan risteykseen ja sieltä takaisin jäähallille. Viikko on palautumista vaille valmis.