KalPa viihdytti Hakametsää Janne Ojasen juhlaottelussa

Tappara - KalPa 1-3 (0-2, 1-1, 0-0) Tilastot täällä.

Tampere osoitti jälleen olevansa jääkiekkokulttuurissa Suomen johtava kaupunki. Tappara-ikonin ja SM-liigan kaikkien aikojen parhaan pistemiehen Janne Ojasen pelinumeron 8 jäädyttämistä seurasi täysi Hakametsän jäähalli. Vaikka runkosarjan otteluissa tunnelma voi olla tarkkaileva, osoittaa kaiken kokenut tamperelaisyleisö tasonsa aina pudotuspelien tullen sekä kun on aika osoittaa arvostusta kaupungin suurille urheilulegendoille. Tappara järjesti Ojaselle kansainvälisen tason juhlallisuudet ja tunnelma nousi ottelun edetessä hienoksi.

Avauserässä kotiyleisön tunnelmaa latisti KalPan erinomainen peli. Savolaisjoukkueen valmistautuminen ottelun alkuun onnistui täydellisesti ja avauserä tuottikin vierasjoukkueelle kaksi maalia. Toisessa erässä maalit menivät tasan, KalPan osuessa ensin ja Tapparan aivan erän lopussa. Kolmas erä oli Tapparalta selvästi paras, mutta KalPa puolusti kahden maalin johtoaan maltillisesti.

Tuore Tappara-valmentaja Sami Hirvonen ansaitsee tunnustuksen rohkeudesta, sillä Tappara pelasi viimeiset viisi minuuttia kuudella kenttäpelaajalla, joista ensimmäiset kaksi minuuttia KalPa taisteli neljällä miehellä. Tällä kertaa rohkeutta ei kuitenkaan vielä palkittu.

Kahden miehen ylivoimalla syntynyt ottelun avausmaali oli samalla Adam Masuhrin avausmaali SM-liigassa. Siinä kun Adam Andersson laukoi uransa ensimmäisen SM-liigamaalin vuosi sitten heti sarja-avauksessa, vaati sama teko Masuhrilta ottelun enemmän. Näissä kahdessa eri nimisessä miehessä onkin varsin paljon yhteistä, suurimpana erona Masuhrin pidempi takatukka.

Savolaisten toisessa maalissa heti sarjan alettua uudelle tasolle noussut ja sentterinä lupaavasti esiintynyt Mathias Månsson tarjoili Tommi Jokiselle upean poikittaissyötön. Kolmas maali upposi helpohkon näköisesti, mutta Toni Hyvärinen (1+1) todisti jälleen, että laukominen kohti maalia ei ole koskaan huono vaihtoehto. "Hynyn" laukauksen paluukiekosta ratkesi kaukalon samaan päätyyn myös kevään puolivälieräsarja kuudennen ottelun jatkoajalla. Terävän laukauksen omaava taistelija on aloittanut kauden varsin lupaavasti.

Tappara-maalilla Jani Nieminen torjui 14 laukausta ja Ari Ahonen 26 kiekkoa, joten "Arska" lukeutui jälleen KalPan voiton takuumiehiin. Viime kaudella SM-liigatasolle palannut maalivahti on avannut kuluvan kauden erittäin vakuuttavasti ja ennen kaikkea rauhallisen varmasti.

Joukkue Ahosen edessä pelasi hyvän vierasottelun. Kahden edellisen SM-liigan runkosarjan paras vierasjoukkue aloitti siis myös uuden kauden vieraskaukalossa hienosti. Vaikka loppu-tulos ei kotiyleisöä tyydyttänyt, KalPan pelityyli viihdytti myös asiantuntevaa tamperelais-yleisöä. Noin 70-80 hengen vahvuinen KalPan kannattajaporukka oli kiitettävän äänekäs.

Seuraava kotiottelu tiistaina 21.9. on jälleen tapaus, kun vastustajaksi saapuu aina sytyttävä, suuri ja mahtava Helsingin Jokerit. Lisää mielenkiintoa taistoon tuo Jokereihin siirtynyt maalivahti Mika Järvinen, joka nousi liigatasolle KalPassa. Minkälainen on "Järän" ilta entisen kotiyleisön edessä? Kuinka vahva on toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisen uusin projekti juuri nyt?