KalPa vahvistaa hyökkäystään kovalla kotimaisella nimellä

KalPalle tuli tarve kartoittaa pelaajamarkkinat kun SM-liigan parhaimpiin maalintekijöihin lukeutuva Kalle Kerman toipuu nivusleikkauksesta tammikuun loppuun asti. Seurajohto toimi nopeasti ja vahvisti joukkuetta yhdellä SM-liigan viime kauden kirkkaimmalla tähdellä.

31-vuotias Jussi Pesonen siirtyy Savon sydämeen Ruotsin Allsvenskanin suurseura Leksands IF:stä, jonne hän siirtyi alkuvuodesta Ilveksestä. Pesonen pelasi joukkueena rämpineessä Ilveksessä huippukauden iskien 40 ottelussa peräti 39 tehopistettä, 18 maalia ja 21 syöttöä.

Pesonen (187 cm / 95 kg) on pelannut SM-liigaa yhteensä 13 kaudella, seuroinaan JYP, Jokerit, Ilves, HIFK ja uudelleen Ilves. Otteluita runkosarjasta on 569, joissa on syntynyt komea pistekertymä 122+166=288. Pudotuspeleistä otteluita on 60, joissa pisteet 4+8=12 ja kokemusta on myös Suomen mestaruuden voittamisesta, keväältä 2002 Helsingin Jokereissa.

 - Pesosen nimi oli pari viikkoa tiedossamme, että hän voisi olla saatavilla ja kun Kermanin vamman vaatima hoito ja toipumisennuste selvisivät, tiesimme kenet halusimme, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

 - Tarvitsimme numerotuloksen tekijän ja Jussilla on sellainen tausta viimeksi viime kaudelta. Lisäksi kyseessä on isokokoinen, fyysinen pelaaja.

Jussi Pesonen pelaa KalPa-paidassa jo torstaina TPS:ää vastaan, mikä pelilupa ehtii kuntoon.