KalPa teki kuukausittaisen vierailun KYSin lastenklinikalle.

KalPan pelaajat käyvät kuukausittain vierailemassa KYSin lastenklinikalla. Perjantaina 11.2.2011 KYSiin lapsia tapaaman saapuivat KalPan hyökkääjä Jaakko Rissanen sekä puolustaja Pasi Hirvonen. Tällä kertaa vierailukohteena olivat lasten veri- ja syöpätautien osasto sekä lasten ja nuorten operatiivinen osasto.

Lasten syöpä- ja veritautienosastolla oli perjantaina 8 pikkupotilasta. Osastolla on kaiken kaikkiaan 12 potilaspaikkaa, ja potilaat osastolla ovat yleensä 0-16-vuotiaita. Lasten ja nuorten operatiivisella osastolla potilaita oli tällä hetkellä hieman vähemmän.

KYSissä KalPalaisten vierailuja arvostetaan hyvin paljon ja vierailut ovat lapsille sekä lasten vanhemmille hyvin tärkeitä. Lapsista on hienoa päästä tapaamaan KalPan tähtipelaajia ja pelaajat ovatkin todella odotettuja vieraita. Pelaajavierailut ovat monesti päivän tai jopa koko viikon kohokohtia.

Lapset olivat tälläkin kertaa todella ilahtuneita saadessaan tavata KalPan pelaajia ja lapset aivan kerääntyivät poikien ympärille. KalPalaiset veivät vierailullaan pikkupotilaille pehmoisen KalPa-nallen sekä värikkäitä KalPa-pipoja. Pelaajat kiersivät osastolla pienten potilaiden huoneissa sekä jututtivat ja leikkivät lasten kanssa. Pienet potilaat saivat KalPalaisilta myös nimikirjoitukset muistoksi vierailusta. Joonatan (3 v) sekä Iida (14 v) haastoivat pelaajat kanssaan Muumiaiheiseen muistipeliin, jonka Iida voitti kirkkaasti. Iidalla on aivan ilmiömäisen hyvä muisti, ja hän löysikin kahta paria lukuun ottamatta kaikki parit. Pojista pareja löysi ainoastaan Rissasen Jaakko.

 


 

Jaakko Rissanen ja Pasi Hirvonen arvostivat kovasti mahdollisuutta päästä vierailemaan pikku potilaiden luona. Rissasen mielestä on todella hienoa, että pystyy itse tuomaan iloa myös muille ja pystyy pienillä asioilla piristämään toisen mieltä. Hirvonen oli ehdottomasti sitä mieltä, että tällaista toimintaa pitää jatkaa tulevaisuudessakin aktiivisesti. Päivä KYSillä oli koskettava, mutta hieno kokemus molemmille pelaajille ja vierailun ehdoton kohokohta oli, kun 14-vuotias Iida pääsi pitkän sairastelun jälkeen omaan kotiinsa lasten veri- ja syöpätautien osastolta.

11.21

 Jaakko Rissanen, Pasi Hirvonen, hoitajat Jenni ja Anne sekä Iida, jolla on uusi hieno KalPa-pipo päässään