KalPa teki jouluvierailun KYSin lastenklinikalle

KalPan pelaajat vierailevat kuukausittain KYSin lastenklinikalla. Tällä kertaa jouluvierailulla maanantaina 20.12.2010 mukana oli isompi porukka kiekkoihmisiä: KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Sami Kapanen, Hannes Kapanen, KalPan kapteeni ja hyökkääjä Tommi Miettinen sekä ketjukaveri Kalle Kerman. Vierailulla oli myös KalPan yhteistyökumppani MSD Oy ja heidän edustajansa Jaana Mönkkönen.

Maanantaina KalPalaiset vierailivat lasten ja nuorten operatiivisella osastolla, jossa on potilaita koko sairaanhoitopiiristä. Osastolla on 18 potilaspaikkaa sekä foniatrinen yksikkö ja potilaat ovat 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria. Joulun alla osastolla oli kymmenkunta potilasta, joiden luona pelaajat vierailivat. Osastonhoitajan sijainen Anita Karppinen kertoi, että yleensä potilaat viipyvät osastolla muutaman vuorokauden ja paljon on myös päiväkävijöitä, jotka tulevat osastolle leikkausaamuna ja pääsevät samana iltana kotiin.

Anita Karppinen kertoi, että pienille potilaille on todella tärkeää, että paikalla on hyvä ja osaava henkilökunta, mutta myös tuttuja ja turvallisia ihmisiä kuten äiti tai isä. Pienille on hyvä olla osastolla myös mielekästä tekemistä ja ajanvietettä, sillä kuten todettiin, mitä parempi mieli lapsilla on, sen paremmin toipuminen aina etenee. KalPalaiset kiersivät osastolla pienten potilaiden huoneissa ja jakoivat nimmareita sekä jututtivat potilaita. Pääsivätpä KalPalaiset myös muovailemaan muovailuvahasta lasten kanssa mailan, kiekon ja maalin.



Kuvassa vasemmalta KalPa-pelaaja Tommi Miettinen, osastonhoitajan sijainen Anita Karppinen, KalPa-pelaaja Kalle Kerman sekä MSD Oy:n Jaana Mönkkönen.

KalPa Hockey Oy ja MSD Oy ilahduttivat potilaita paitsi käynnillään ja juttutuokiollaan myös konkreettisella joululahjalla. MSD Oy lahjoitti lasten osastolle Play Station 3 -pelikonsolin, pelejä sekä lasten ja nuorten elokuvia. KalPa Hockey Oy puolestaan lahjoitti osastolle upouuden KalPa-nallen, Play Station 3 -pelejä sekä URHOtv-kortin. Nyt pienet potilaat voivat toipuessaan pelailla mukavia pelejä ja vähän vanhemmat taas voivat seurata TV:sta suoraan URHOtv:lta KalPan kiekkopelejä.

Tutustu muihin KalPan tärkeisiin arvoihin täällä.