KalPa taisteli torstaina jo viidennen peräkkäisen kotivoiton!

KalPa - Ilves 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot tulevat olemaan täällä.

KalPa-joukkueessa on jälleen sitä henkistä tyyneyttä ja voimaa, jolla voittavat joukkueet kääntävät ottelut päätöserässä voitokseen. Syy on yksinkertainen, kausi on edennyt ja reilusti uudistuneen ja nuorentuneen joukkueen yhteen kasvaminen on myös edennyt.

Kuten KalPan päävalmentaja Pekka Virta kertoi, niin edellisen kotiottelun HPK-voiton kuin nyt Ilves-voiton toisella erätauolla joukkue oli hyvin rauhallinen ja huokui tyyneyttä ja voittamisen himoa. Molemmissa otteluissa joukkue uskoi, jaksoi - ja nousi kotivoittoon.

Torstaina SM-liigakauden tähän asti yksi positiivisimmista yllättäjistä, Ilves karkasi Savon sydämessä jo kahden maalin johtoon. Maalikanuuna Pavel Brendl vastasi huutoon ja tyylitteli toisen erän alun läpiajostaan kavennukseen 1-2:een ja KalPan kiri oli alkanut. Maali oli toiseksi viimeisen kerran KalPa-paitaa kantaneelle miehelle 15 otteluun jo seitsemäs.

Erän puolivälissä tyylitteli puolestaan Kalle Kerman ja KalPa oli noussut kahden maalin takaa jo tasoihin. Elämänsä kautta pelaava "Mäti" iski jo kauden 11. maalinsa, otteluita on kasassa 21, joten nykytahdillaan mies hätyyttelee jopa Darius Rusnakin seuran maaliennätystä.

Kolmannessa erässä esiin nousi Sakari Salminen, joka syötti ensin erän puolivälissä ylivoimalla syntyneen Janne Jalasvaaran kauden viidennen täysosuman, jolla mies nousi puolustajien maalitilastossa jo itsensä Petr Slaninan rinnalle. Kaksi minuuttia myöhemmin samettikäsi Salminen antoi hienon syötön ja Tuomas Kiiskinen siirsi KalPan 4-2 johtoon.

Porissa miehekkäästi esiintynyt, mutta pisteittä jäänyt KalPa sai nyt ansaitsemansa voiton ja asetelmat lauantaille ovat todella herkulliset. Silloin Savoon saapuu Lukko, jolle KalPalla on kalavelkoja lokakuulta Raumalta rästissä. Lisäksi yksi illan suuria kysymyksiä on, millaiset jäähyväiset maalikanuuna Pavel Brendl savolaisille Niiralan Lauantaisaunassa järjestää.