KalPa suurinumeroisesti parempi savolaisten keskinäisessä kohtaamisessa

Savolaisista jääkiekkojoukkueista on pääsarjatasolla nähty KalPa, SaPKo ja Warkauden Urheilijat. Näistä KalPa ja SaPKo ovat lisäksi saaneet alkunsa samana vuonna, 1929.
KalPa ja SaPKo ovat nykyään myös yhteistyöseuroja, mikä näkyy pelaajavaihdossa ja se näkyi perjantai-iltana Savonlinnassa KalPan vierailuna Talvisalon legendaarisessa jäähallissa.

SM-liigavieraat saapuivat paikkakunnalle hyvällä asenteella ja korjasivat voiton isännistä lopulta maalein 0-8 (0-4, 0-2, 0-2). KalPa hallitsi tapahtumia kauttaaltaan ja ottelun voi sanoa olleen jo avauserän jälkeen selvää pässinlihaa, SaPKo ei päässyt KalPaa yllättämään.

KalPan maalit iskivät Janne Laakkonen, Joonas Riekkinen, Adam Masuhr, Sakari Salminen (2), Toni Hyvärinen ja Kalle Kerman. Savonlinnan kirjeenvaihtajan avustajan mukaan kahdeksannen maalin teki pelaaja, jonka sukunimi oli nen -päätteinen. Että näin.

Juuri saamamme tiedon mukaan tuon kahdeksannen maalin teki Tuomas Kiiskinen.

Kiihkeästi odotettu SM-liigan sarja-avaus KalPa-JYP nähdään Niiralan Montussa torstaina 16.9. ja kenraaliharjoitus käydään niin ikään Niiralan Montussa perjantaina 10.9., vastassa SaiPa.

Lipunmyynti alkaa tiistaina 14.9. kello 7. Kausikortteja voi ostaa maanantaihin kello 16 asti.


KalPan aloituskokoonpano:
Janne Laakkonen - Tommi Miettinen - Kalle Kerman
Samuli Suhonen - Janne Jalasvaara

Sakari Salminen - Joonas Riekkinen - Tuomas Kiiskinen
Jussi Timonen - Adam Masuhr

Timo Salo - Tapio Laakso - Teemu Normio
Mikko Kukkonen - Henri Laurila

Tommi Jokinen - Jaakko Rissanen - Toni Hyvärinen

Aleksis Ahlqvist
(Petteri Similä)