KalPa on hienossa vireessä juuri oikeaan vuodenaikaan.

Pelicans-KalPa 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)  Tilastot täällä.

KalPan joukkueesta huokuu rauhallisuus, harmonia, määrätietoisuus ja itseluottamus. Seitsemän peräkkäisen kolmen pisteen voiton jälkeen viimeisimpien otteluiden tulokset eivät ole olleet toivottuja, mutta tekeminen on ollut katsomoon asti silmin nähden hyvää.

Lähestyviä pudotuspelejä ajatellen on todella hyvä asia, että KalPa on pelannut korkealla tasolla myös ilman voitoista tulevaa itseluottamuslisää. Turun tappion jälkeen avauserä Raumalla oli ehkä kauden parasta peliä. Seuraavaksi Kuopiossa koko ottelu oli isänniltä erinomainen. Ja vaikka voittoa ei tullut, löytyi henkistä voimaa torstaina Lahdessa hienosti.

Tammikuussa Pelicans karkasi kotonaan kahden maalin johtoon, nyt savolaiset antoivat eteen enää yhden maalin. Kultakypärä Sakari Salminen sekä Tuomas Kiiskisen alustivat kaksi maalia, jotka viimeistelivät nuori Jaakko Rissanen sekä Savon maalikuningas Kalle Kerman. Kun Ari Ahonen oli 29 torjunnallaan jälleen loistava, tuuletti KalPa täyttä kolmea pistettä.

Ahoselle voitto oli jo kauden 21., jolla "Arska" jakaa SM-liigassa tilaston toista sijaa. Oma ennätys 22 voittoa viime kaudelta on nyt vaarassa. Rissaselle maali oli kauden neljäs ja oma ennätys, edellisen ollessa kolme, viime kaudelta. Kermanille maali oli jo kauden 17., joka sivuaa viime kauden omaa ennätystä. Otteluita miehellä on nyt 34, joten tahti on todella kova. Lisäksi Salminen paransi jälleen omaa piste-ennätystään, joka on nyt 42 ja ikäähän oli vasta 22. Kiiskisen pistesaalis on nyt 39, joten uran toinen 40:n pisteen rajapyykki on hyvin lähellä.

Voitto oli arvokas, sillä lähimpien joukkueiden voittaessa ottelunsa, savolaisten asemat säilyivät ennallaan eli tavoitetta kuuden parhaan joukkoon ajatellen hyvinä. Kun jaossa on yhdeksän pistettä, eroa sijaan seitsemän on neljä pistettä ja sijaan neljä kolme pistettä.

Kun Savon ylpeys pelaa voitoista illasta toiseen voittaen usein, runkosarjasta on jäljellä enää kolme ottelua ja panokset ovat huipussaan, niin nyt on aika varmistaa liput ajoissa. Niiralan Lauantaisaunaan saapuu mahdollinen pudotuspelivastustaja, Ässät! Tervetuloa Niiralaan!

Runkosarjan viimeiset kotiottelut:  
- La 5.3. klo 18.30 KalPa-Ässät
- To 10.3. klo 18.30 KalPa-SaiPa 
- Playoff -kausikortit myynnissä!