KalPa oli yllättää Niiralan Montussa KHL-seura Neftehimikin

Reilun 200 000 asukkaan Niznekamskin teollisuuskaupungin ylpeys, valtiollisen ja kooltaan valtavan Neftehimik -jalostamon KHL-seura nähtiin Savon sydämessä keskiviikko-iltana. Aiemmin Suomen vierailullaan joukkue ehti voittaa HPK:n maalein
1-2 jatkoajalla sekä suorastaan murskata SaiPan osumin 2-8. Vahva oli siis vastus.

KalPaan nähden yli viisinkertaisella pelaajabudjetilla operoivan Neftehimikin miehet osoittivat savolaisille, mistä heille maksetaan. Venäläisjoukkueesta löytyi sekä tyypillistä venäläistä huipputaitoa että myös pohjoisamerikkalaista fyysisyyttä.

Ottelun kaikki osumat olivat kauniita suorituksia. Avausmaalista, matalalla lämärillä tolpan juureen vastasi Janne Jalasvaara ja KalPan siirsi uudelleen johtoon Sakari Salminen, Joonas Riekkisen todella näyttävästä, aivan kuin vanhan venäläisen koulukunnan poikittaissyötöstä.

Myös niznekamskilaisten maalit olivat pelimiesten maaleja, ensin asialla oli Evgeni Ryasenski ja tasoituksesta ottelun lopulla vastasi Renat Mamashev. Nostot maalin kattoon olivat ainoa tapa ohittaa KalPa-vahti Aleksis Ahlqvist. Avausottelu uuden kotiyleisön edessä sujui mieheltä erinomaisesti, saldona varmat otteet ja useita todellisia huipputorjuntoja. Tervetuloa osaksi Savon ylpeyttä, "Aake"!

Voittomaalikilpailussa Neftehimikiltä onnistui Sergey Konkov ja kun KalPalta niin Sakari Salminen, Mathias Månsson kuin Jaakko Rissanen eivät saaneet ohitettua Ivan Kasutinia, merkittiin Neftehimik ottelun voittajaksi maalein 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-1).

KalPan omat vahvuudet, liike ja kiekkokontrolli tuottivat venäläisille useita jäähyjä, mutta kuten harvoin elokuussa, tälläkään kertaa ylivoimapeli ei ollut vielä valmista. KHL:n Harlamov-divisioonan joukkue sai Savosta mitä se kaipasi, hyvän vastuksen.

KalPa nähdään ennen 16.9. SM-liigan avausottelua KalPa-JYP Niiralan Montussa vielä kertaalleen, perjantaina 10.9. vastustaja on SaiPa. Hyödynnä K-Plussakorttietusi!