KalPa katsoi jo kuolemaa silmiin ja laittaa Lukon tekemään saman

KalPa-Lukko 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

Voitto oli yksi KalPan seurahistorian hienoimpia, sillä sarjan tasoittaminen 3-3:een on kova temppu. Tie voittajaksi kävi vaikeimman kautta. KalPa katsoi jo kuolemaa silmiin, nousi voittajaksi ja laittaa Lukon katsomaan kuolemaa silmiin legendaarisessa game sevenissä. 

Upea ottelusarja alkoi yllätyksellisesti, altavastaajana sarjaan lähteneen KalPan kahdella voitolla. Sarja sai toisen yllätyskäänteen Lukon voittaessa kolme seuraavaa ottelua. Kolmas käänne oli KalPan voittojen tasoitus. Ja nyt asetelmat ovatkin taas savolaisten puolella, sillä Lukolle kuolemaa silmiin katsominen on uutta ja kotiyleisön edessä ottelu on sille pakkovoitto.

Ari Ahonen oli jälleen itse rauhallisuus. Muita sankareita olivat maalintekijät nuori Jaakko Rissanen ja Sakari Salminen (1+1), joka räjäytti Niiralan Montun upealla soolollaan riemuun aivan ottelun lopussa, ajassa 58.05. Salmisen maaliin hienon syötön tarjosi Jussi Pesonen.

KalPa on yksi suomalaisen jääkiekkohistorian kovimpia joukkueita jatkoerissä ja pitkä ja kunniakas historia sillä saralla sai jälleen uuden sankarin kun Tapio Laakso aloitti kotiyleisön pitkälle yöhön kestävät voitonjuhlat toisessa jatkoerässä, ajassa 86.30. Laakson vapautti suurten otteluiden mies Janne Laakkonen (0+2) ja toisen syötön sai nuori Simo-Pekka Riikola.

Lähtökohdat maanantain ratkaisuotteluun Raumalle ovat savolaisittain äärimmäisen herkulliset. Kiekko ei pomppinut kilpipaidoille vielä lauantainakaan, mutta kova työ voitti lopulta onnen puuttumisen. Näyttää sille, että savolaisten kauden monien koettelemusten on ollut tarkoitus vahvistaa joukkuetta jotakin suurempaa varten. Onko sen aika maanantaina?


Seuraavat kotiottelut:
Selviävät maanantai-iltana