KalPa kaatoi SaiPan 2-3, Salmiselle kolme pistettä

SaiPa - KalPa 2-3 (1-2, 1-0 0-0, 0-1) Tilastot täällä.

KalPalla oli mahdollisuus siirtyä avauserässä jo kolmen maalin johtoon, SaiPalla oli taas mahdollisuus ratkaista ottelu kolmannessa erässä. Ero SaiPan ja KalPan välillä tiistai-iltana Lappeenrannassa oli KalPan Sakari Salminen, joka on pääsemässä todelliseen lentoon.

Salminen sai ensimmäiset syötöt sekä Kai Syväsalmen avausosumaan KalPa-paidassa että Tuomas Kiiskisen ylivoimalla syntyneeseen kauden jo kuudenteen maaliin. Lisäksi "Sakke" ratkaisi lopulta koko ottelun jatkoaikamaalillaan. Voiko yhdeltä mieheltä enempää vaatia?

Kiiskisen maali oli miehelle neljään otteluun nyt viides, joten "Niiralan Maltsev" on tulossa kovaa vauhtia takaisin. Edellisessä ottelussa kaksi maalia laukonut Pavel Brendl oli lähellä osua jälleen, tsekin tällättyä kiekon kahteenkin otteeseen SaiPa-maalin kehikkoon. Ari Ahonen KalPa-maalilla oli jälleen hyvä, ottaen isojakin torjuntoja yhteensä 27 torjunnasta.

Vain 18-vuotias Simo-Pekka Riikola ansaitsee iltapuhteestaan erikoismaininnan. Mies sai tiedon pelaamisestaan aamulla Kuopioon ja mikä avaus! Päävalmentaja Pekka Virran suoma peliaika, yli 20 minuuttia on puolustajalle SM-liigadebyytissä lähes ennenkuulumattoman korkea, sisältäen vastuuta ylivoimalla ja kolme laukausta, joista yksi kilahti jopa maalikehikkoon. Kun kätisyyskin on right, on Riikolassa suuri potentiaali. Mutta ikää on edelleenkin vasta 18 vuotta.


Voitolla KalPa nousi nyt seitsemänneksi. Kahden pisteen lisäksi ottelu tarjosi positiivisia asioita myös pelillisesti, mutta kahden maalin johdon menetys jätti myös parannettavaa. Voitolla alkanut viikko jatkuu nyt kahdella kotiottelulla. Tervetuloa Niiralan Monttuun!


Seuraavat kotiottelut:
  
- To 21.10. klo 18.30 KalPa - Blues  PERHEPELI!
- La 23.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  OKTOBERFEST! 
- La 30.10. klo 18.30 KalPa - HPK