KalPa jälleen hyvä ja taisteleva, Ässät yhden maalin parempi

Ässät - KalPa 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

KalPan haaste tiistaina oli hyvin lähellä maksimaalista kun joukkue kohtasi Porissa Ässät, joka oli voittanut neljä edellistä otteluaan ja porskuttaa komeasti SM-liigan kakkosena. Vastaavasti KalPa itse on vielä hakenut peliään, vaikka lupaavia merkkejä löytyykin hyvin.

Tapio Laakso sivalsi savolaiset avauserässä johtoon ja myöhemmin Kalle Kerman palautti KalPan johtoon vanhanaikaisellaan. Ässät sai kuitenkin tasoituksestaan selvästi henkeä päälle ja avauserän loppupuolen lisäksi toisen erän alkupuoli oli savolaisille vaikeaa aikaa. Toisessa erässä Ässät siirtyikin maalin johtoon, mutta enempää KalPa ei suostunut taipumaan.

Päätöserän puolivälissä KalPa sai tilaisuutensa ylivoimalla ja tulosta syntyi. Pavel Brendl tarjosi Adam Masuhrille paikan laukoa suoraan syötöstä, ruotsalainen ruoska viuhui ja Kalle Kerman tasoitti ottelun paluukiekosta. Osuma oli Kermanille jo kauden yhteensä kymmenes täysosuma.

Miehekästä taistelua ei nyt palkittu. Asia konkretisoitui kun KalPalle avautui tasoituksen jälkeen läpiajo, mutta kiekko pyörähti lavassa ja Ässä-maali varjeltui. Vastaavasti hieman myöhemmin maalin ohi suuntautunut Ässä-laukaus pomppi sopivasti maalin kulmalle, mistä syntyi voittomaali. Jopa kolmen pisteen ja nyt nähdyn nollan pisteen ero oli todella pienestä kiinni.

Porissa voitto maistui erikoisen makealle, sillä KalPa oli kukistanut Ässät sen kotiyleisön edessä peräti viisi edellistä kertaa peräkkäin. Näissä otteluissa Ässät oli saanut tehtyä vain yhden maalin. Ässien avausmaali päätti samalla sen 224 minuuttia ja 7 sekuntia kotonaan KalPaa vastaan kestäneen maalittoman putken. Voi sanoa, että näiden putkien oli jo aikakin katketa.

Lähes joukkueen sisäisen tavoitteen mukaisessa pistetahdissa syyskauden tähän asti pelannut KalPa esiintyy kotiyleisön edessä vielä kahdesti ennen marraskuun maajoukkue-taukoa. Ilves saapuu Savoon torstaina, Niiralan Lauantaisaunaan joutuu puolestaan Lukko.

Hanki lippusi otteluihin jo ennakkoon - ja näe Pavel Brendlin kanuuna vielä kahdessa pelissä!

Seuraavat kotiottelut:  
- To 4.11. klo 18.30 KalPa - Ilves
- La 6.11. klo 18.30 KalPa - Lukko
- To 18.11. klo 18.30 KalPa - Jokerit