KalPa-huuma alkaa jälleen nousta Savon sydämessä!

KalPa-HPK 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot ottelusta tulevat olemaan täällä.

KalPan voitto HPK:sta tiistai-iltana Kuopiossa oli upea. Ottelu oli kummallekin joukkueelle sijoituksen ja pisteiden kannalta niin kutsuttu kuuden pisteen ottelu. Kun HPK johti ottelua vielä kahteen otteeseen, mutta KalPa jaksoi painaa ja nousi johtoon sekä piti sen loppuun saakka, oli voitto upea. Parhaimmillaan KalPa pelasi jälleen näyttävästi, mutta tapa voittaa oli upea.

KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Sami Kapanen haastoi tiistai-aamun Savon Sanomissa savolaista suurta yleisöä nostamaan kotiotteluiden yleisökeskiarvon jo kolmantena kautena peräkkäin yli 4000:n. Tähän savolaiset vastasivat todella hienosti ja ensimmäinen neljästä viimeisestä runkosarjan kotiottelusta veti kansaa Niiralan Monttuun peräti 4331 henkeä. Kilpisydämellinen kiitos!

HPK osoitti vaarallisuuttaan avauserässä, jonka se voitti yhden vastahyökkäysmaalin turvin maalilla ja päätöserässä, jossa se painoi paikoitellen hyvinkin päälle. Mutta toinen erä sen sijaan oli lähes KalPa show, erä päättyi isännille 3-1 ja hämeenlinnalaisia vietiin komeasti.

Yksi KalPan sankareista oli jälleen kerran Ari Ahonen, joka on torjunut jo pitkään todella varmasti. Maaleista vastasivat tällä kertaa ylivoimalla osuneet Jussi Pesonen ja Peter Ölvecky sekä heidän välissä maalannut Timo Salo. Kultakypärä Sakari Salmisen saldona oli tehot 0+2.

Voiton myötä KalPa kasvatti eron HPK:hon nyt neljään pisteeseen, kun sillä on Kerhoa vielä ottelu vähemmän pelattuna. KalPan sijoitus on nyt neljäs, mutta taistelu kuuden parhaan joukkoon on niin kova, että sijoitus voi vaihdella hyvin nopeasti useammankin sijan verran.

KalPan paluu helmitauolta on hurja, kaksi vierasottelua, kotiottelu ja kaksi vierasottelua. Kolme ensimmäistä joukkue on voittanut ja peräkkäisiä voittoja se on raapinut nyt peräti huimat seitsemän kappaletta. Seuraava kotiottelu ei hehkutusta kaipaa. Ti 1.3. KalPa-JYP.