Jussi Pesosen maaliputki on nyt jo viisi ottelua

JYP - KalPa 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)  Tilastot täällä.

KalPa aloitti ottelun tiistaina Jyväskylässä sarjakärkeä ja sarjan parasta kotijoukkuetta JYPiä vastaan ennakkoluulottomasti ja raikkaasti. Jo neljännellä minuutilla Jussi Pesonen laukoi kiekon maaliin jo viidennessä peräkkäisessä ottelussaan, mutta erä päättyi lukemiin 1-1.

Toisessa erässä kotijoukkue nousi 2-1 johtoon maalilla, joka syntyi tasakentällisin, mutta tilanne syntyi vieraiden ylivoiman aikana, mikä on anteeksiantamatonta. Eikä JYPkään antanut sitä anteeksi. Kun kolmatta erää oli jäljellä viisi minuuttia, näytti ottelu ratkenneen, 3-1.

Mutta savolaiset eivät myyneet nahkaansa tammi-ale -hintaan. Äskettäin alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuista palannut Iiro Pakarinen toi keltapaidat vielä yhden maalin päähän ja toiveet vieraspisteistä heräsivät. Puoltatoista minuuttia ilman maalivahtia ei kuitenkaan palkittu.

KalPan paras pelaaja oli tiistaina maalivahti Ari Ahonen, joka torjui yhteensä 27 kiekkoa. Torjunnat sisälsivät komeita koppeja sekä 2-1 -tilanteessa nähdyn rankkarin kiinni oton.

Torstaina KalPa taistelee Lahdessa Pelicansin vieraana ja siinä ottelussa keltapaitojen riveissä debytoi slovakki Peter Olvecky, jonka ottelu tiistaina jäi väliin lennon myöhästymisen takia. Viikon päätteeksi Niiralan Lauantaisaunaan saapuu Tampereen Tappara. Tervetuloa lauteille!