Jari Pulliainen: Ihmiset tulevat juttelemaan maalista edelleen usein

1986 ensimmäisen kerran jääkiekon SM-liigaan noussut KalPa paransi sijoitustaan peräti neljä kautta peräkkäin. Savolaisten nousu Suomi-kiekon huipulle huipentui kevääseen 1991, jolloin Savon ylpeys sijoittui ensin runkosarjassa toiseksi ja ylsi sen jälkeen aina SM-finaaleihin.

Tapa, jolla KalPan ensimmäinen SM-mitali varmistui, oli savolaisittain täydellinen. Kolmas välierä, vastustajana naapurikylän JyP HT ja näyttämönä loppuunmyyty kotihalli, virallisen ilmoituksen mukaan 5880 katsojaa, todellisuudessa paljon enemmän. Seurasi jatkoaika...

Savolaisten suureksi sankariksi ei noussut kuka tahansa, vaan vielä Kaapunnin oma poika, Jari "Upe" Pulliainen. Vielä kaksi vuosikymmentä myöhemmin maali on savolaisessa urheilu-historiassa SE maali. Hyvää 20-vuotissyntymäpäivää, seurahistorian ensimmäinen SM-mitali!


Jari Pulliainen, mitä sinulle tulee mieleen päivämäärästä 8.3.1991?
 - Ei äkkiseltään tule mitään mieleen. Vuosiluku kuulostaa tutulta, hokia pelattiin silloin. Olisiko pelattu JyPiä vastaan sarjaa silloin?

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen tuosta jatkoaikamaalistasi?
 - Ei muista muuta kuin että tajusi, että sinne meni ja oli samantien kasan alimmaisena ja happi loppuu. Fiilis hallissa oli mahtava ja tunne oli uskomaton.

Tulevatko ihmiset vielä jututtamaan sinua tuosta maalista?
 - Ihmisiä tulee usein kertomaan, että he olivat paikalla katsomassa sitä ottelua ja muistavat edelleen sen ajan tunnelman, mikä hallissa oli. Ihmiset muistavat, se on erittäin mukavaa. Kuopiossa on vahvaa kiekkokulttuuria. Kyllä hirmu usein siitä vielä kysytään.

Tuota ottelua ei televisioitu. Tiedätkö, onko nauhaa ottelusta olemassa?
 - En ole nähnyt. Mielenkiinnolla odotan, jos nauha joskus vielä löytyisi. Siitä on kuitenkin jo niin pitkä aika. Paljon on kyllä kysytty, löytyykö minulta sitä nauhaa.

Maalisi on edelleen ylivoimaisesti KalPan kaikkien aikojen legendaarisin maali. Mitä se mielestäsi vaatisi, että maalisi syrjäytettäisiin?
 - Hankala sanoa. Pudotuspelit ovat niin kiihkeitä pelejä, siellä voi tapahtua ihmeellisiä asioita. Hankala sanoa. Kerran kun on hopeaa saavutettu, mestaruus on se seuraava askel. Luulen, että sinne se liittyisi.