Janne Jalasvaara teki sen jo neljännessä peräkkäisessä kotipelissä!

KalPa - Kärpät 6-2 (1-0, 4-1, 1-1)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot tulevat olemaan täällä.

Se oli Ottelu! Vastassa syksyn pelaajamarkkinoilla suorastaan rellestänyt ja sen myötä yksin suurimmaksi mestarisuosikiksi noussut sekä juuri ennen ottelua vielä huippuvalmentaja Hannu Aravirran itselleen palkannut Oulun Kärpät. Ja loukkaantumissuman keskellä painiva kotijoukkue KalPa latoo nuorten pelaajiensa johdolla Niiralan Montun mediakuutiolle lukemat 6-2.

Ottelun avausminuutit Kärpät puhalsi kuin pohjoisen kylmä tuuli, mutta sen jälkeen kaukalo oli täynnä savolaisia turistioppaita, oululaiset kuulivat jokaisessa vaihdossa lukuisia kertoja tokaisun "Ee se oo tiälläpäinkään!". Erä oli yksi KalPan parhaista tällä kaudella ja Niiralan Montun yleisö nautti. Maaleja tosin syntyi vain yksi, tekijänä suonenjokelaislähtöinen Iiro Pakarinen.

Myös toinen erä oli KalPan selkeää hallintaa, tällä kertaa isännät hyödynsivät maalipaikat hyvällä prosentilla, iskivät yhteen erään peräti harvinaiset neljä maalia ja Niiralan Montun yleisö nautti. Sakari Salminen, Janne Jalasvaara ja Tapio Laakso kasvattivat johdon jo 4-0:aan ja myöhemmin Jaakko Rissanen palautti johdon vielä neljään maaliin 5-1 osumallaan.

Kolmannen erän alussa Kärpät kavensi eroa vielä maalilla, mutta KalPan pelatessa varsin kypsästi selvässä johtoasemassa, ei taistelua voitosta enää käyty. Kolmanneksi viimeisellä minuutilla Tommi Jokinen karkasi vielä läpiajoon, ujutti näyttävästi luvut 6-2:aan, kaiuttimet soittivat Junnu Vainion laulua "Aina hauskaa olla pittää" ja Niiralan Montun yleisö nautti. Jälleen.

KalPan ryhtiliike taistelussa Pohjois-Suomen herruudesta on ollut todella miehekäs ja ansaitsee hatun korkealle nostamisen. Kun kolmella ensimmäisellä KalPan 2000-luvun SM-liigakaudella Kärpät voitti KalPaa vastaan kaikki 18 ottelua peräkkäin, on tuuli nyt todella kääntynyt. Kahdella seuraavalla kaudella KalPa oli keskinäisissä parempi ja tämän kauden voitot ovat 1-1.

Aleksis Ahlqvist KalPa-maalilla oli jälleen vakuuttava, saldona toinen peräkkäinen voitto. Erikoismaininnan ansaitsee myös nuoriso-osasto, jonka panos oli numeraalisestikin nyt vahva. Pakarisen (1+0), Rissasen (1+1), Jokisen (1+1), Joonas Riekkisen (0+1) ja Toni Hyvärisen (0+1) tehopisteet poikivat myös tulevaisuudessa. Profiilipelaajista ottelua ratkaisemaan nousivat Salminen (1+1), Jalasvaara (1+1), Laakso (1+0) sekä Tuomas Kiiskinen (0+3).

Vielä erikseen esiin nostamisen ansaitsee kaksi miestä. Jalasvaara iski jo peräti neljännessä peräkkäisessä kotiottelussa ottelun voittomaalin. Kun edelliset syntyivät yv:llä ja lämärillä, oli nyt vuorossa maalille nousu ja kiekon maalivahdin jalkojen välistä ujuttaminen, tasavajaalla. Edellisessä ottelussa lämärin polvilumpioonsa saanut Kiiskinen vaihtoi vanhat Jofat uusiin Bauerin polvisuojiin ja oli jälleen kutsumanimensä veroinen, Niiralan Maltsev, tehopisteet 0+3.

KalPa tuuletti nyt jo kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa. Se on seuraennätys, kun kauden 1988-1989 noteeraus oli seitsemän. Joukkueen katseet ovat torstain Pelicans-ottelussa Lahdessa, mutta savolaisyleisö katsoo toisella silmällä jo kaksi päivää pidemmälle. Silloin kyseessä on Niiralan Lauantaisauna ja vastassa naapurikylän sarjajohtaja JYP. Se on Ottelu!