Jaakko Rissaselle ja Simo-Pekka Riikolalle jatkosopimukset

Edellisellä viikolla KalPa hankki joukkeeseensa kaksi todella kovaa vahvistusta Matti Kuparisen siirron sekä Sami Kapasen paluun myötä. Sopimukset ovat kaksivuotisia.

Nyt on tulevaisuuden lupausten vuoro. KalPa on solminut sopimukset hyökkääjien Jaakko Rissasen (21) ja Toni Kallelan (18) sekä puolustajien Simo-Pekka Riikolan (19) ja Juuso Riikolan (17) kanssa. Sopimukset ovat kaksivuotisia.


Rissasen ja Riikolan tavoite on kehittyä runkopelaajiksi

Jaakko Rissanen voitti kaudella 2007-2008 B-nuorten SM-sarjan pistepörssin ja valittiin kaudella 2009-2010 Nuorten SM-liigan runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Suurlupaus on pelannut SM-liigassa 48 ottelua pistein 10+4 ja pudotuspeleissä 12 ottelua pistein 1+2.

Simo-Pekka Riikola siirtyi KalPan Nuorten joukkueeseen SaiPasta kaudeksi 2009-2010. Poikien MM-kilpailuissa kauden päätteeksi esiintynyt Riikola pelasi nyt päättyneellä kaudella jo SM-liigassa 24 ottelua pistein 1+2 ja pudotuspeleissä neljä ottelua pistein 0+1.

 - Rissanen ja Riikola nostivat tasoaan loppukauden aikana paljon, vastuuta oli tarjolla pudotuspelejä myöten ja pojat vastasivat hyvin huutoon. Odotamme kehityksen jatkuvan, heidän nousevan lähitulevaisuudessa runkopelaajiksi ja saavan vastuuta sen mukaan, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.


Kallelan ja Riikolan tavoite on näyttöpaikka SM-liigassa

Toni Kallela siirtyi KalPan C-junioreihin Kärpistä kaudella 2008-2009 ja on kuulunut poikien maajoukkueisiin. Kallela valittiin tänään Suomen joukkueeseen poikien MM-kilpailuihin.

Juuso Riikola siirtyi veljensä tapaan kaudelle 2009-2010 KalPaan, C-junioreihin. Juuso on veljeksistä nuorempi, mutta kookkaampi ja kaukalossa fyysisempi.

 - Kallela ja Riikola tulevat edustusjoukkueen harjoitusrinkiin mukaan ja kuuluvat seuraavaan haastajien ryhmään. Odotamme, että he ansaitsevat itselleen näyttöpaikan SM-liigassa seuraavan kahden kauden aikana. He ovat jatkuvuutta nuorten pelaajien peluutukseemme ja lukeutuvat ikäluokkansa kärkipelaajiin, Kapanen kertoo.


Janne Laakkosen pelaajasopimus on purettu

KalPa ja Janne Laakkonen ovat purkaneet kaksivuotisen pelaajasopimuksensa jälkimmäisen sopimusvuoden.

 - Laakkosen tulevan kauden rooli KalPassa olisi ollut pienempi kuin mihin rooliin mies alunperin vuosi sitten hankittiin. Nyt pelaaja pääsee uuteen joukkueeseen ja saa isomman roolin. Kartoitamme miestä tilalle, kommentoi Kapanen.