Hyvät savolaiset, seitsemäs peräkkäinen kotivoitto, olkaa hyvä!

KalPa - Jokerit 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot tulevat olemaan täällä.

Ottelun yleisömäärää 3738 voidaan pitää pienenä, huomioon ottaen kolmen voiton putki, kuuden kotivoiton putki ja nimekäs vastustaja. Kun KalPa hakee tiistaina jo kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa Kärppiä vastaan, ansaitsee joukkue taakseen yleisöä huomattavasti enemmän. Ja sen seura myös tarvitsee, että näin kova joukkue pysyy maakunnan ylpeytenä.

Ennen ottelua jännitettiin, ottaako KalPa jo peräti seitsemännen peräkkäisen kotivoiton kivikovassa SM-liigassa. Ja ottihan se! Tähtisikermäksi suurilla seteleillä rakennettu Jokerit joutui taipumaan ja kauden avausvoitto Jokereista oli tärkeä pisteellisesti sekä henkisesti.

Jokerit painoi ottelun avausminuutit, jonka jälkeen KalPa oli lähes ylivoimainen kaukalossa lopun avauserää. Hallinta tuotti yhden maalin ja yhden tolppalaukauksen, mutta olisi voinut tuottaa paljon enemmänkin, niin näyttävässä savolaisten pyörityksessä helsinkiläiset olivat.

Se maali oli sitten yksi ehdottomasti kauden upeimpia Niiralan Montussa. Adam Masuhr antoi ruoskansa soida ja lukuisissa MM-kilpailuissa sekä Pohjois-Amerikassa marinoitunut Jokeri-vahti Jan Lasak ei yksinkertaisesti ehtinyt reagoida, vaikka laukaus lähti lähes siniviivalta.

Enemmän kuin maalista kannattaa Lasakia syyttää, kannattaa Masuhrin laukaukselle antaa sille kuuluva arvo. Laukaus lähti jälleen niin pienellä virityksellä ja niin lyhyellä saatolla, että laukauksen voi sanoa olleen aivan täydellinen. Näitä on nähty ja näitä tullaan näkemäänkin.

KalPa-maalilla mahdollisuutensa saanut Aleksis Ahlqvist käytti heti mahdollisuutensa ja oli vakuuttava. KalPa-pelaajien hyvyyttä oli Ahlqvistin torjuntojen pieni määrä, 12, mutta se ei ole maalivahdilta mitään pois. Ahlqvist antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa ottelu.

Toiseen ja kolmanteen erään Jokerit kokosi rivinsä avauserän pyörityksen jälkeen ja toisessa erässä Jokerit tuli tasoihin. Sen jälkeen molemmilla oli omat mahdollisuutensa voittaa ottelu. Ahlqvistin ja Masuhrin ohella sankariksi nousi puolustaja Janne Jalasvaara.

Jalasvaara nousi maalillaan jakamaan jo koko SM-liigan puolustajien maalipörssin kärkisijaa seitsemällä osumallaan. Sitäkin huimempi noteeraus on se, että "Jallu" on tykittänyt ottelun voittomaalin jokaisessa kolmessa viimeisimmässä kotiottelussa ja jokaisella kerralla vielä ylivoimalla ja niin ikään jokaisella kerralla maalin on syöttänyt Sakari Salminen. Sattumaako?


Seuraavat kotiottelut:  
- Ti 23.11. klo 18.30 KalPa - Kärpät
- La 27.11. klo 18.30 KalPa - JYP
- To 2.12. klo 18.30 KalPa - TPS