HPK:lle kauden ensimmäinen voitto KalPasta

HPK - KalPa 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)  Tilastot täällä.

HPK voitti KalPan kuluvalla kaudella ensimmäisen kerran joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa tiistaina Hämeenlinnassa. Voitto oli HPK:lle toinen peräkkäinen ja tappio oli KalPalle viides peräkkäinen. Tappio on aina tappio, mutta ilme savolaisilla oli varsin hyvä.

KalPa tuli ottelun alkuun erinomaisesti ja avauserä kokonaisuudessaan oli KalPan. Sakari Salminen vei KalPan Tuomas Kiiskisen hyvästä pystysyötöstä johtoon, erän päättyessä tasan 1-1. Toiseen erään puolestaan HPK tuli todella vahvasti ja vaikka KalPa paransi erän edetessä, päättyi erä isännille 2-0. 3-1 maalin laukoi KalPan oma kasvatti Juuso Puustinen ylivoimalla.

Päätöserässä KalPa osoitti mallikasta taistelutahtoa ja yrittämistä, mutta HPK-vahti Teemu Lassila torjui erässä kaikki 13 laukausta. Kaikkiaan Lassila sai hikoilla 30 torjunnan edestä. Yritteliäiden savolaisten näkyvimmät olivat edelleen lainavarusteissa pelannut, osaamistaan pitkin ottelua väläytellyt Jussi Pesonen sekä lukuisia todella kovia taklauksia viljellyt Iiro Pakarinen. Asenne näkyi myös taklauspelissä, joka oli KalPalta kenties koko kauden parasta.

Viimeinen viikko ennen SM-liigan joulutaukoa jatkuu torstaina kun Savoon saapuu Helsingin Jokerit ja päättyy lauantaina Espoossa. Tervetuloa elämään mukana Niiralaan Monttuun!