Hartikaiselle ensimmäinen NHL-maali viidennessä ottelussa. Katso video!

Lupaavasti NHL-ottelut aloittaneen KalPa-kasvatti Teemu Hartikaisen ensimmäinen maali NHL-kaukaloissa nähtiin viidennessä ottelussa. Maali näki päivänvalon Suomen aikaa varhain sunnuntai-aamuna 27.3. kun Oilers kohtasi Edmontonissa arkkivihollisensa Calgary Flamesin.

Teemu Hartikaisen NHL-uran avausosuma Edmonton Oilersin kotisivuilla täällä.

"Härski" huudatti edmontonilaisyleisöä iskemällä ajassa 29.21 Oilersin maalinedusruuhkasta 2-1 johtoon. Tasakentällisin syntyneen maalin syöttivät Jordan Eberle sekä Theo Peckham. Peliaikaa kertyi nyt 16.30, laukauksia kolme, +/- -lukemaksi tuli +1 ja jäähyjä kertyi yksi.

Avausosuma syntyi NHL:n maalivahtieliittiin lukeutuvan Miikka Kiprusoffin selän taakse. Flamesin 4-4 tasoitukseen ajassa 58.05 sai toisen syötön toinen KalPa-kasvatti Olli Jokinen.

Jatkoajan päätyttyä maalittomana, Oilers-valmentaja Tom Renney nimesi joukkueensa kolmanneksi laukojaksi Hartikaisen, mutta tällä kertaa Kiprusoff oli etevämpi ja Flames voitti ottelun 4-5, oltuaan tappiolla ottelun kolmannen erän alussa jo peräti kolmella osumalla.

Edmonton Oilersin ja Calgary Flamesin kohtaamiset ovat olleet vuodesta 1980, kun Flames muutti Calgaryyn, NHL:n kiihkeimpiä. Nimellä Battle of Alberta kutsuttavat ottelut ovat runkosarjan osalta voitoissa niukasti Flamesin hyväksi, mutta kohtaamiset pudotuspeleissä ovat puolestaan Oilersille sarjavoitoin 4-1. Stanley Cupeja Oilersilla on viisi, Flamesilla yksi.